företag succession management – Vad händer om jag vill ha en no-sälja köpa sälja avtal

Det finns företagare som är i affärer tillsammans och har företag som de vill att deras familj att äga oavsett om de skulle dö. Vi ser detta med företag som förväntas växa på allvar. Varje ägare vill ha sin familj att dela på framtida expansion även om de skulle dö i förtid.

En nej-sälja köp / sälj avtal har en ganska enkel struktur. Ledningen och de röstberättigade aktierna förblir alla med överlevande ägaren. Den avlidnes besittning intresse kvarstår med sin familj. Vi tar varje ägares intresse för verksamheten och dela i omröstningar och nonvoting lager. På bortgången av en av ägarna, är den avlidnes röstandel köpte av den efterlevande ägaren per villkoren för köp / sälj avtal. Den icke-rösterna till den avlidne ägaren kvarstår med sina föräldrar. Detta sätt, om företaget växer märkbart, kommer familjen till den avlidne delar i expansionen. Kontrollen över verksamheten förblir i händerna på den efterlevande ägaren. Familjen till den avlidne ägaren har utan rösträtt intresse för verksamheten endast och kan inte förvänta sig att se några pengar ur affären om inte, och tills, är verksamheten säljs.

Företagets ägare bör tala med sin revisor och advokat innan ett nej-sälja köp / sälj överenskommelse. När verksamheten är recapitalized till röstning och aktier utan rösträtt, får varje ägare en röstandel och nittionio aktier utan rösträtt. Vi rekommenderar att varje företagare köper livförsäkring på sina ensamma liv motsvarar deras affärsnytta. Denna policy kommer att ge medel för sin familj på sin död, garantera deras ekonomiska trygghet tills företaget säljs. Under köp / sälj avtal, företagare överens om att köpa varandras rösterna för en hanterbar summa. Detta kan finansieras med väldigt billig sikt försäkring.

Detta är ett utmärkt arrangemang när ägarna är familjemedlemmar såsom syskon. Det är ett lämpligt alternativ när verksamheten är i expansionsfas och är involverad i teknik eller en revolution där det kommer att bli betydande expansion. Vi har även gjort detta många gånger på fastighetsaffärer där det slutliga värdet på fastigheter kommer att vara värd många gånger sitt pris idag.

Det finns men en nackdel med detta arrangemang. Den efterlevande ägaren kommer att fortsätta att driva företaget, utöka verksamheten och ta allt ansvar, att veta att de bara kommer att inse sin del av värdet vid en försäljning. Familjen av den döda ägaren (s) kommer att ta emot de överblivna delarna.

Det är viktigt att komma ihåg att vi inte har en kristallkula och har ingen metod för att förutsäga framtiden. För många år sedan skrev jag en no-sälja köpa / sälja avtal för tre bröder. Den lillebror var 54 och de två äldre bros var sextio och 63. Den 54-årige var säker på att han skulle vara den sista att dö och beklagade hur han skulle få arbeta hårdare och längre än hans bros som definitivt skulle dö före honom. Det verkade orättvist mot honom att han skulle behöva dela försäljningslikviden med sin brors familj. Som ödet skulle ha det, han dog i cancer arton månader senare. De äldre bros gick på att arbeta ytterligare 15 år. Verksamheten var värt cirka $ 2 miljoner tidpunkten för nedläggningen av lillebror. När de överlevande bros sålde verksamheten 15 år på, var försäljningspriset $ 15 miljoner. Den avlidne brors familj fick cirka 5 miljoner dollar. Den no-Sälj Köp / sälj fungerat bra i det här fallet.