fördelarna med videokonferenser

Många företag betraktar fortfarande videokonferenser som antingen en futuristisk eller bristfällig teknik. Men i verkligheten har videokonferenser blivit ett reellt alternativ för en mängd olika syften, inklusive affärsmöten, konferenssamtal och ens sociala tillställningar. I själva verket har videokonferenser använts framgångsrikt av presidenten av Förenta staterna i många år nu, ofta för känsliga diplomatiska möten.

Videokonferens förenade förteckningen av 21st Century alternativ vid tillkomsten av fiberoptiska transmissioner, dator bredband och high-definition television. Dessa genombrott låta utrustningen bli osynlig, så det känns som deltagarna befinner sig i samma rum.

Dagens videokonferenser kan förvandla din verksamhet genom sin globala räckvidd och strategisk användning, användarvänlig drift, och skalbarhet för företagets tillväxt samt nya tekniker.

I vår miljömedvetna tider, erbjuder videokonferenser också ett “grönt” alternativ. En leverantör uppskattade sitt varumärke enbart sparat över 27 miljoner kubikmeter utsläpp, totalt motsvarande med cirka 11.000 bilar av vägen. Statistiken bygger på att undvika resor för över 23.000 möten, en kostnadsbesparing på cirka $ 118 miljoner ett produktivitetsförbättringar över $ 55.000.000.

Dessutom, med ökad användning, har kostnaden för videokonferenser sjunkit för att göra det till en livskraftig och regelbunden alternativ till både inhemska och internationella resor. Företag sparar på flyg, hotell och restauranger samt driftstopp när du reser anställda är tillgängliga för arbete.

De ekonomiska förskjutningar inför flygbolagen idag har resulterat i försenade flyg och minskade tjänster. Regler för säkerhetsskäl, men nödvändigt, har också förändrat resa från en trevlig perk till en betungande alternativ.

Även när vissa resor är nödvändiga, har företag som använder videokonferenser mätt påtagliga besparingar på produktiviteten för exempelvis restid och nattliga hotellkostnader. En framstående leverantör mätte även en 50-procentig ökning av produktiviteten under affärsresor när de behövs!

Videokonferens ger också flexibilitet för oförutsedda behov. Även resande begränsas i mängden bagage som de kan logistiskt transportera, även med bil, kan deltagarna i en videokonferens har tillgång till allt material i deras kontor och dator.

Av alla dessa skäl, beställare av centra kontoret företag (OBCs) som erbjuder videokonferenser vinna konkurrensfördelar. De gynnas också av stordriftsfördelar, i princip sammanslagning av kostnaden för den senaste utrustningen utan att ådra sig kostnader för infrastruktur som kan bli föråldrade inom några år. OBC klienter kan även rådgöra med sina grannar om de bästa programmen för videokonferenser och lära av varandras erfarenheter.

Vid bedömning OBCs med videokonferenssystem, bör du leta efter ett minimum av 10-megabyte fiberoptiska kretsar för IP överföring, den senaste HD-system med minst en 42-tums plasmaskärm, och förmågan att också kommunicera via ISDN high- snabbare anslutning. Bridging bör ges till flera avlägsna platser.

Efter denna grundläggande värdering, kan kunder en OBC slappna av eftersom de vet att utrustningen kommer att drivas av sakkunnig personal som kommer att testa systemet noggrant före varje användning för att säkerställa en smidig upplevelse för alla deltagare. Och utrustningens funktionsstörningar kommer att uppmärksammas och repareras av förvaltningen av OBC, vilket ger dig mer tid att fokusera på din kärnkompetens, driften av ditt företag.

Användningen av videokonferenser kan även användas för att imponera på potentiella kunder och befintliga kunder. Alternativet visar ditt företag är förtrogen med den senaste tekniken och ger en viss status på din presentation. När andra ser hur effektiva och kostnadseffektiva videokonferenser har blivit, kommer det att öka till din fördel inom andra områden också. Visst, utsikterna gör sina beslut baserat på din stil och ditt innehåll, och videokonferenser kan bli ett centralt inslag i den stilen.

Av samtliga ovanstående skäl, gör videokonferenser känsla och ger en sak mindre att oroa sig under volatila ekonomiska tider.