förbättra prestandan genom 5s kaizen principer

Kaizen Principen är precis som de flesta av de företag verktyg som finns idag. Detta är mycket mångsidig eftersom det inte bara hjälper företagen förbättra sin prestanda, men också för användarens eget liv. Du kan få din personliga kaizen genom att använda Kaizen principer. Först av allt, är kaizen en japansk term som betyder god förbättring. Oavsett om vi planerar att tillämpa detta i vårt liv eller i vår verksamhet, vi behöver definitivt en viss förbättring eftersom vi alltid måste tänka tid, pengar och ansträngning för att vara värdefull.

Det finns olika Kaizen principer som skrivs i dag, men de mest populära är de 5S Kaizen principer, vilket är på japanska. Kaizen föddes faktiskt efter andra världskriget, och därmed kan vi se att det har funnits ganska länge nu. Många företagsledare litar på denna metod och ingen kan förneka kraften i kaizen när detta genomförs korrekt.

Den första i 5S Kaizen principerna är Seiri, som då översätts till engelska betyder att sortera eller rensa ut. Ibland befinner vi oss inte kunna lokalisera exakt vad det är att vi letar efter. Detta är både verkliga i livet och i näringslivet. I båda världarna, drunknar vi i en massa saker som det är svårt för oss att begå och de-röran. Seiri är en handling där du släpper saker som du inte behöver och därför ge mer utrymme för en annan omständighet eller objektet.

Seiton innebär att ställa saker och ting i rätt ordning eller att ordna. Organisera allt som du har i din verksamhet och ditt liv. Se till att det finns en plats för allt och att allt är på rätt plats. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vad du äger, varför du har det och om det verkligen hör hemma. Vad du får härifrån är att det inte finns någon tid förlorat eftersom du inte behöver söka efter dessa viktiga saker.

Seiso avser att rengöra och glänsa. Det är där du bygger ande, självförtroende, stolthet och anslutning till dig själv och till rymden. Känn din egen look och din stil. Detta kommer att hjälpa dig att upptäcka saker eller de verksamheter som faktiskt hjälper dig att förbättra och de som inte gör det. Du kommer också att kunna avgöra vad du behöver göra så att du kan få de resultat du vill uppnå.

SIEKETSU är att standardisera som sätter upp normen för renlighet på miljön, affärer eller personliga fronter. Detta är ganska kraftfull eftersom alla som är inblandade här kommer automatiskt att övervaka och göra justeringar så att de kan behålla de prestandatester.

Den sista är SHITSUKU, som handlar om självdisciplin. Vi vet alla att det är där allt börjar. Om det görs på rätt sätt, kan du förvänta dig att se goda resultat som i beteendeförändringar och motivation att uppnå resultat. Kaizen principer är din språngbräda in i kontinuerlig förbättring om det är på ditt liv eller för din organisation. Du kommer definitivt att behöva dessa 5S Kaizen principer så att du kan ha ditt eget sätt att utföra saker genom att eliminera avfall och förbättrad produktivitet och tillfredsställelse.