fem strategier för att arbeta smartare inte hårdare

De flesta människor har hört de råd som de ska arbeta smartare inte hårdare men väldigt få människor faktiskt följer detta råd. De flesta företagare och chefer i dessa dagar arbetar långa timmar för att nå sina mål. Om du måste arbeta fler timmar än den normala arbetsdagen för att slutföra ditt arbete då du gör fel! Här är fem strategier som hjälper dig att arbeta smartare inte hårdare.

Strategin 1: fokus

Hur många minuter tror du att du är fullt fokuserad i en typisk arbetstimme? Det kanske förvånar dig att ta reda på hur få det egentligen är.

Forskning har visat att de flesta människor kan vara 5 till 10 gånger mer produktiva i varje arbetstimme. Om det låter som överdrift att du försöker då detta enkla test.

Håll ett block och penna bredvid dig och börjar bli medveten om din nivå av fokus. När du inser att du inte helt har fokuserat på ditt arbete anteckna hur länge du har varit distraherad. Om du gör denna övning ja då kommer du helt chockera dig.

Om du kan utveckla förmågan att vara helt fokuserad under din arbetstid kommer du att bli förvånad över hur mycket du producerar.

strategi 2: hävstångseffekt

Leverage är konsten att använda verktyg för att öka din kvalitet i ditt arbete och / eller din produktivitet. Verktygen kan vara teknik, såsom programvara, eller de kan vara organisatoriska strategier såsom bättre system.

Vilken hävstång använder du idag för att maximera dina resultat?

Till exempel är en säljare som säljer via seminarier eller teleseminars sannolikt att få större timme avkastning än en säljare som säljer en-till-en.

Vad kan du göra för att utnyttja din tid, kunskap eller kompetens?

strategi 3: delegat

En särskild klass av hävstång är delegering. Delegationen är att få andra människor att göra i ditt arbete så att frigöra din tid för mer lönsam verksamhet.

Låt oss titta på en försäljning exempel igen. Om en viss säljare är mycket skicklig på att stänga försäljning då det kan vara meningsfullt att delegera administrativa uppgifter i samband med försäljningen så att försäljaren kan spendera mer tid stängning. Om vinsten från den ökade försäljningen är större än kostnaden för delegationen så har du ett bra system.

Det roar mig alltid att höra företagare som klagar över att deras säljare hatar prospektering och är riktigt dålig på det. I mitt företag har jag alltid anställt professionella guldgrävare som var bra på det och frigjort säljteamet är dags att göra vad de är bra på, sälja! Naturligtvis är detta en mycket lönsam strategi och alla är nöjda.

strategi 4: time management

Jag hör ofta företagare som säger hur bra en viss anställd är att de alltid tillbaka extra timmar för att få arbetet gjort. Jag har motsatt uppfattning. Om du inte kan få jobbet gjort i en normal dag då är du antagligen saknar fokus, hävstångseffekt, eller färdigheter delegering eller du är en dålig tid chef.

Time management är konsten att organisera dig själv så att du får allt ditt arbete i en vanlig arbetsdag. Om du kombinerar det med andra färdigheter, som beskrivs ovan, så du kan uppnå en enorm mängd produktiviteten inom denna arbetsdag och har inget behov av extra timmar.

Organisera en dag börjar i slutet av den föregående dagen. Om du gör detta då under din sömn din hjärna kommer att hjälpa dig att bli mer effektiv.

Det har uppskattats att 50% av din sömn tid ägnas åt din hjärna att organisera och strukturera kunskap och erfarenheter under dagen. Om du förprogrammera nästa dags aktiviteter du kommer att finna att de naturliga mentala processer under sömnen arbetar med dig för att hjälpa dig att nå ditt schema.

Lär dig grunderna i time management och använder dem varje dag.

strategi 5: diskriminering

Jag är säker på att du vet 80/20 regeln, 80% av dina resultat kommer från 20% av dina ansträngningar. Anledningen till att detta är sant för de flesta människor är att de inte vet vilka av deras insatser är att producera de bästa resultaten. Om du hålla bra register då du kan flytta den 80/20 regeln att arbeta mer effektivt för dig.

Om du visste vilken 20% av din aktivitet gav bäst resultat då du kan organisera dig själv att spendera mer tid på dessa typer av uppgifter och därmed öka din vinst per timme. Om du visste egenskaper 20% av dina kunder som gav dig 80% av din verksamhet då du kan rikta dessa typer av kunder.

Frank Bettger gick från en misslyckad försäkringsagent till den högsta intjäningsförmåga försäkringsagent i Amerika genom att använda 80/20 regeln till hans fördel. Hans böcker är fortfarande tillgängliga och väl värt att läsa.

din strategi: sätta fem strategier för att arbeta i ditt företag

Du har nu fem strategier. Allt du behöver göra är att titta på hur du kan tillämpa dessa strategier till dig själv och ditt företag.