fastighetsskötsel – en fot på stegen

Det var 08:00 på en tråkig, grå måndag morgon, och Kenneth var rapportering till hans första dag av arbete på sitt nya jobb som lägenheter underhåll assistent. Han tillbringade större delen av förmiddagen skuggning en man vid namn Bill, som hade arbetat heltid på detta komplex av 160 enheter i 16 år. Bill skulle pension snart, och Kenneth visste att detta var hans chans att lära sig de färdigheter som behövs och så småningom vidare till Bills position som den ledande lägenheter underhåll person. Åtminstone det var hans avsikt. Naturligtvis fanns andra medlemmar av lägenheterna underhåll besättningen att han skulle tvingas konkurrera med, men han hade alltid varit en optimist. Bill var en kvick man, full av skratt, och alltid redo med ett skämt. Han berättade Kenneth rakt upp att det inte var lätt arbete. Det fanns alltid något att göra, och dagarna var fulla.

Kenneth hade alltid varit en hård arbetstagare, och bra med händerna. Han hade tillbringat sin barndom arbetar med sin pappa, som ägde en butik maskin reparation, och Kenneth växte upp mixtra med, ta isär och så småningom lyckas bygga allt från gräsklippare och ogräs eaters till luftkonditioneringsaggregat. Han var en händig kille, och han visste att han kunde hålla sin egen här på komplexet. Vad han inte hade insett var dock bredden och omfattningen av det arbete som han skulle kunna göra med Bill.

Under de tidiga morgontimmarna, arbetade Bill och Kenneth tillsammans för att göra klar en tom enhet som var i tur att vara upptagen i slutet av veckan. Efter kontroll alla armaturer, och reparera en som hade några lösa ledningar, de gick igenom och kontrollerat alla apparater. Bill blev förvånad och glad när Kenneth tog isär en icke omhändertagande fungerande sopor och fast problemet. Kid, ska du göra fint, sa han med ett skratt. När det var färdig, gick de runt kontrollera alla fönster för att se till att spärrarna var säker, var skärmarna intakt och passformen var tight. De kontrollerade VVS och lappat några spikhål. Bill berättade Kenneth att i morgon, skulle de målar enheten och lägg den nya mattan, vilket skulle vara en hela dagen affär. I slutet av veckan, skulle enheten vara sprillans nya igen.

Kenneth var trött, men han kändes bra. Han hade ingen aning om att en lägenhet underhåll besättningen hade så många ansvarsområden. Och som han lärde sig snart, det fanns mer att komma. Efter en lunch som verkade alldeles för kort, var de tillbaka på det. De körde ett par biljetter, en för en glidande glasdörr som hade brutit sin bana, och en annan för en luftkonditionering enhet som hade slutat fungera. De lade kakel i ett badrum i en annan tom enhet som Kenneth hade arbetat med, och promenerade grunderna i slutet av dagen efter reparationer att göra. Kenneth hade fått springa ner av alla de plikter lägenheter underhåll besättningen, och han blev förvånad över hur mycket det finns att göra.

Gå ut till sin lastbil i slutet av sin första lång, hård dag, kände han en känsla av prestation på alla de saker som han hade gjort den dagen. Han visste att hans pappa skulle ha varit stolt över honom. Hans muskler värkte, benen var trötta och han var redo för kvällsmat. Han skulle slå det igen i morgon bitti. Inga fler vistas fram till 02:00 videospel, funderade han. Han sov djupt så fort huvudet träffar kudden, men det var en tillfredsställande känsla. Han visste att han inte skulle vara assistent lägenheter underhåll person för länge. Han hade en fot på stegen och han var på väg upp.