fastighetsförvaltning

Frasen Facilities management kan lätt verka mycket främmande term för människor som aldrig har stött på det förut. Faciliteter kan betyda så många saker, så kan ledningen, så det kan vara chockerande att veta att denna del av verksamheten tjänsten väl är identifierad nog att det finns organisationer som är engagerade det. Detta är inte att föreslå att facilities management omfattar ett brett spektrum av potentiella tjänster, förstås. Den aktuella platsen är normalt en anläggning och en arbetsplats byggnad mycket oftare än inte, även ledningen avser att hantera beroende tjänster är avgörande för den pågående mycket bra fungerande byggnad utomhus i den exakta användningen. Exempelvis består ett kontorskomplex normalt av ett telefonsamtal center. Den call center avsnittet i sig är egentligen inte en del av facilities management, även om upprätthållandet av alla byggnadens energibehov planer är. Utan dessa anläggningar effektivitet och lagenlighet, på kontoret arrangemanget och verksamheten i det skulle vara avsevärt äventyras.

Dessa tjänster kan verka som sånt som generellt kan genomföras av den organisation som ockuperar byggnaden, men detta kan inte ständigt vara fallet. Ett sådant bolag får inte förvärva de centrala material för att kunna sköta sina anläggningar, eller det kan väl luta mot bekvämligheten av att utse en professionell fastighetsförvaltning företag att utföra detta för dem. Facilities management utkontraktering som detta kan spara pengar och besvär för en firma som bara vill komma igång med sin ordinarie verksamhet.

Facilities management konsulter är professionella inom sitt område, vilket innebär att de kan hantera anläggningar mycket mer skickligt än ett företag vars huvudsakliga fokus kan eventuellt leverera datorer. Normalt denna effektivitet är ekonomiskt, tar de oftast ner avdrag oavsett leverera motsvarande tjänster. Detta beror i allmänhet på det faktum att facility management rådgivande har kunskaper inom facilities management, så att de förstår hur man kan hålla sig borta från onödiga och stora kostnader. Däremot kan anläggningar managementkonsulter kunna åstadkomma effektivitet i andra områden. Om ett facilities management specialist styr en byggnads hållfasthet metoder kan genom kompetens och erfarenhet minimera energiförbrukningen i byggnaden. Denna specifika energi noggrannhet kan ha en betydande effekt på koldioxid utsläpp utgång byggnaden är ansvarig för och ekosystemet. Energianvändningen är lika med koldioxid produktion, och energiförbrukningen i byggnader och anläggningar är stor när man begrundar att en stor del av ett normalt land fullständiga kol utgång är kopplad till byggnader.

Använda andra människor som är experter på fastighetsförvaltning bidrar till att minska företagens kostnader och kan minska de skador de skapar till den naturliga miljön. I dagens moderna samhälle och ekonomisk miljö, där kostnadsminskningen blir allt viktigare och regeringarna gör sitt bästa för att minska sitt lands skadliga koldioxidutsläppen, är det uppenbart att anläggningar managementkonsulter har en avgörande uppgift att utföra.