ERP för tillverkande företag

Tillverkningsindustrin definieras som omvandlingen av råvaror till färdiga varor och produkter till försäljning med hjälp av maskiner och processystem. För att hantera tillverkningsprocesser, en programvara baserad produktion, inköp, leverans planering och inventering styrsystem kallat Manufacturing Requirements Planning (MRP), har utvecklats. Från detta system, har Manufacturing Resource Planning (MRP II), en metod för effektiv planering av alla resurser som män, maskin och material av ett tillverkande företag, härstammar. Och från MRP II, har Enterprise Resource Planning (ERP) utvecklats.

ERP integrerar alla affärsfunktioner i en databas. Den stöder företagsorganisation behov och förbättrar affärsprocesser inklusive strategisk planering, ekonomistyrning och verksamhetsstyrning. Den fungerar också över funktionella avdelningar och deras särskilda aktiviteter. Cross funktionell aktivitet är mycket viktig del av ERP. Det minskar pappersarbete och jobb färdigställande tid med full kontroll.

ERP är tillgängliga för tillverkande och icke-tillverkande företag. Inledningsvis är ERP avsiktligt gjord för tillverkningsindustrin. Det är känt som tillverkning ERP. Kombination av MRP och ERP ger mer etablerad produkt och tillämpning inom dessa industrisektorer än ERP. Det har integrerat arbetsflöde processer som är särskilt utformade för att optimera användningen av tillverkarens resurser. Det minimerar de totala kostnaderna och administrerar resurser, hela livscykel, från förvärv av råmaterial, produktionsplanering, produktion, marknadsföring, försäljning till finansiering.

Tillverkning ERP är idealisk för små, medelstora, make-to-order, engineer-to-order, gjorde på lager, diskret tillverkning, små och stora tillverkande industrier runt om i världen. Tillverkning ERP kan köpas från alla små nischmarknad och stora ERP-leverantörer som erbjuder ERP-lösningar som uppfyller dina krav.

Att få rätt tillverkning ERP för ditt tillverkande företag kommer att hjälpa dig att optimera dina alla resurser, noggrann planering, beslut genom baserad information och förbereda för oväntade missöden längs konjunkturcykel. Det kommer också att hjälpa dig att hantera din organisation och alla dess avdelningar effektivt. Det kommer att minska dina utgifter och förbättra din produktionskapacitet.