enkla sätt att hålla dina kunder lojala

Du behöver kunder för att hålla verksamheten igång välbehållen. De är det bröd och smör, diamanter, VIP, stjärna, eller vad man kan kalla dem till ditt företag. De är skälen till varför företag existerar. För att tillgodose kundernas behov är det primära målet för ett företag.

En försäljning är inte en försäljning om insamlade. Många företag från de största företagen att de minsta företagen glömmer att göra en försäljning är en bonus, inte en ultimat belöning. Att vinna kundernas lojalitet och säkerställa att kunderna kommer att vilja ta itu med någon annan verksamhet, men din är en seger väl värt att fånga.

Tänk dina egna erfarenheter som kund på marknaden. Vad övertygar dig att välja en viss leverantör framför alla andra liknande leverantörer där ute? När en ny konkurrent visas med ett bättre erbjudande, vilka åtgärder har den ursprungliga leverantören vidtagit för att förankra din lojalitet? Vad tidigare exempel på kundservice har drivit dig att sjunga lovsånger om en viss verksamhet till dina vänner och bekanta?
Tänk tillbaka till de företag som sticker ut positivt i ditt sinne. Vad gjorde de för att lysa i ditt sinne?

De metoder som dessa företag används för att locka och fånga ditt intresse använder samma teknik som kommer att locka kunder till ditt företag tjänster eller produkter och säkra deras lojalitet för långdistansflygningar.
Den mänskliga naturen är sådan att människor vill ta emot artig, tillmötesgående, gästvänliga, äkta kundservice när och var de väljer att spendera sina surt förvärvade pengar. Studier har visat att människor är även villiga att betala lite mer för en produkt än vad de skulle betala din konkurrent i utbyte mot en röda mattan behandling. Varje människa har ett behov av att känna sig speciell.

Var kreativ i din presentation till dina kunder. Tänk på alla de idéer som dina konkurrenter inte har tänkt. Vilka unika metoder kan du komma med som kommer att göra dina kunder känner sig riktigt bra om att spendera sina pengar på dina tjänster eller produkter?

Här är några förslag på hur man håller lojala kunder:

Lär känna din kund väl. Vilka är de gillar och ogillar? Vilka är deras stora bekymmer och hur kan dina produkter eller tjänster lösa dem? Fråga dina kunder för deras medverkan i att hjälpa dig att göra dina befintliga produkter eller tjänster bättre, liksom när du är redo att utveckla något nytt genom att utföra en enkel undersökning formulär. Folk kommer gärna köpa varor som deras bidrag har berört.

Människor har en medfödd önskan att känna sig behövd. Folk gillar att bli tillfrågad sina åsikter, och de gillar att prata om sig själva. Genom att be dina kunder för deras insatser, berättar du dem att du verkligen bryr dig vad de tycker, och på samma gång, är du skaffa en massa omedelbar marknadsundersökningar gratis. Göra dina kunder känner att de är uppskattade nog att delta i dina affärsbeslut köper dig omedelbar varumärkeskännedom och lojalitet, och i gengäld kommer de att vara glada att “sprida ordet” till sina vänner och bekanta. Du får en dominoeffekt som kallas “viral marketing” … du kommer inte hitta ett bättre sätt att annonsera utan att behöva investera en krona!

På samma sätt kan du designa antingen månadsvis eller kvartalsvis nyhetsbrev – det behöver inte vara snygga – och se till att du fyller den med intressanta nyheter, tips, osv. Gör det informationsbaserade, enbart för att intresset för din kund, men innehåller en del nära slutet som fokuserar på ditt företags uppgifter.

Gör din forskning, och gör det kontinuerligt. Studera dina konkurrenter. Vad kan du göra för dina kunder som dina konkurrenter inte gör? Vilka åtgärder har ni vidtagit för att göra din målgrupp medveten om detta? Om du driver ett företag nyhetsbrev utskrift, är det ytterligare en sak som du kan göra för dina kunder att ingen av de andra nyhetsbrev utskrift har erbjudit sig att göra? Kanske personliga presentkort kommer att göra särskilt när semestern snabbt närmar sig.

Alltid göra ett försök att gå ett steg längre än alla andra. Dina kunder kommer att uppskatta det.