en guide till Moscone Convention Center

Moscone Convention Centre är den största mässan i San Francisco, Kalifornien. En idealisk plats för konserter, möten, konferenser och olika typer av händelser, är belägen i hjärtat av centrala San Franciscos främsta utställning anläggning.

Moscone Center var en enda hall med en yta på cirka 300.000 kvadratmeter när ursprungligen byggdes 1981. Men med de två efterföljande expansioner i 1992 och 2003, innehåller centrum nu tre hallar. Medan Moscone South var den första som byggdes 1981, var Moscone North Hall byggdes 1992. Både norra och södra Halls är underjordiska salar under Yerba Buena Gardens. Den tredje hallen byggdes 2003 är den Moscone West, som är en fristående byggnad stiger till tre nivåer.

Med sin omfattande utbyggnad, täcker Moscone Center nu över två miljoner kvadratmeter byggnadsyta. Detta är inklusive dess 106 mötesrum, över 700.000 kvadratmeter utställningsyta och nästan 123.000 kvadratmeter av pre-funktion lobbygrupper. Medan centrum har sex primära uppvisar hallar, tre av dem i Moscone South aggregat till en sammanhängande utställningsplats på 260.560 kvadratmeter och kan även kombineras till en enda hall för hosting händelser som kräver denna typ av utrymme. Moscone North har två salar med en sammanhängande yta om 181.400 kvadratmeter medan Moscone West har en sammanhängande yta om 99.916 kvadratmeter på nivå ett och 199.432 kvadratmeter av flexibelt utrymme på den andra och tredje nivån.

Moscone Center ligger i marknaden, och därmed erbjuder besökarna ett stort utbud av valmöjligheter när det gäller boende. Medan det finns över 20.000 lediga rum nära centrum, San Franciscos hotell har att erbjuda rum som kan uppfylla budgetkraven samt normer för alla besökare.

Transport är ett mindre bekymmer med San Franciscos offentliga rapid-transit-systemet BART som gör över 300.000 passagerare resor en genomsnittlig vardag. Massan transiteringssystemet Muni Metro, som drivs av San Francisco Municipal Railway ger också en bra transport alternativ för besökare och har förklarats som den näst mest trafikerade järnvägssystemet i USA av American Public Transportation Association.

Moscone Convention Centre är en föredragen plats av de flesta arrangörer och har bevittnat olika årliga evenemang. Några populära evenemang som hålls här på årsbasis inkluderar Macworld Expo som är tillägnad produkter från Apple Inc., American Bar Association möten, Worldwide Developers Conference och offentliga gated händelser som WonderCon.