din framgång beror på hur du hanterar tid

Din framgång beror på hur du hanterar tid

En sak i våra liv som vi aldrig kan få tillbaka är tid. Det är en sak som måste användas NU. Du kan inte spara den för ett annat tillfälle så du behöver använda den så effektivt som möjligt.

I ditt företag varje liten gång du förlorar eller avfall, det betyder bara att vara så mycket längre innan du kommer att kunna tjäna pengar …

Så vad behöver du göra?

Det finns ett antal saker du kan göra, här är sex åtgärder som jag tycker du ska koncentrera dig på.

Ett. Identifiera de vanligaste problemen som kan stå i din väg. Är du en informations samlare? Spenderar du för mycket information tid insamling? Vissa människor gör detta för att de tror att de måste vara en expert, inte sant. Så länge du vet mer än någon annan du är en expert. Så lägg allt i en stor mapp och lägga undan utom synhåll (ta inte bort det – en del av det kan vara användbart senare).

Har du svårt att fokusera? Kan du vara (omedvetet) rädd för framgång? Många människor är – men när du vet, kan du börja arbeta på det.

Du kan inte fortsätta förrän du har övervunnit detta första steg, nu kan du börja arbeta på ditt projekt.

2. Den första och viktigaste uppgiften är att identifiera dina mål. Vad exakt vill du åstadkomma? VARFÖR? Du är “varför” måste vara tydlig och stark om det inte är då sannolikheten är att du kan hamna att inte göra det. Så identifiera ditt syfte är den första viktiga

Nu måste du sätta en tidsgräns. Så många projekt driver bara med eftersom det inte finns någon utlämningsställe. Till exempel – du vill skapa ett företag som kommer att producera “X” mängden dollar varje månad. Detta ger dig incitament att göra arbetet för att uppnå detta mål, men tänk på att tillväxten inte kommer att vara linjär – det kommer att vara långsam, blir exponentiell mot slutet.

Tre. Nu har du dina mål nedskrivna du behöver för att få dina verktyg förberedd. För varje mål skriva ner en lista över uppgifter som måste slutföras. Sedan utarbeta en logg, rekord i din logg allt du har gjort – oavsett hur liten den kan tyckas. Nu anpassa dina arbetsuppgifter med din kalender – gränser härdningstid eller mål. Det finns ett antal olika metoder för att göra detta både manuell och automatiserad, för sjökort ex flöde, beroende figurer etc.

4. Nästa sak att göra är att konfrontera förhalning. Vissa människor spenderar en massa tid på att förbereda snygga diagram för att sätta på den ödesdigra dagen när de måste göra en del arbete. Du kan inte resa till en destination genom att resa två eller tre vägar på en gång – du kommer bara att köra fram och tillbaka. Håll dig till en “väg”. Identifiera eventuella distraktioner som kan störa din rutin och dina prestationer. Om du känner att du inte känner för att göra något, försöka lista ut varför. Skapa en vettig arbetsmiljö för dig själv – där du kan arbeta utan avbrott. Men använd inte det som en ursäkt att inte göra någonting.

Fem. På din att göra-listor prioritera dina arbetsuppgifter. Genom att bryta ner dem i minsta möjliga steg. Lägg sedan varje uppgift i prioritet. När du är osäker, kom ihåg detta – brådskande kan inte vara viktigt. Brådskande uppgifter kräver omedelbar uppmärksamhet – men inte nödvändigtvis en massa tid. Viktiga uppgifter kräver mer tid engagemang. Tänk på att 20% av vad du gör, kommer att producera 80% av dina resultat – så försöka öka att 20% om det är möjligt.

6. Du måste vara så effektiv som möjligt så ökar din produktivitet. Planera allt ska göras i tidsblock. Planera tidsblock för dagliga och veckovisa mål och planera personlig tid också. Du måste ge dig själv en paus någonstans längs linjen. Eller vad du gör kommer långsamt försämras i kvalitet.

Om det behövs startar din dag lite tidigare, även 10 eller 15 minuter – den tillför upp över tiden. Se till att du är organiserad, – speciellt i din arbetsyta.

Du kommer att ha avbrott från e-post, telefon, och besökare så hantera dessa. Om du arbetar hemifrån se till att familjen vet att du arbetar och bör inte störas. Efter ett tag kommer de att vänja sig att du är “på jobbet”. Det är bortkastad tid som måste hanteras som tittar på TV, springa ärenden (bara planera dessa bättre), och lära sig att säga NEJ.

Om du följer dessa förslag ditt projekt kommer att gå mycket smidigare, men naturligtvis saker kommer att hända som behöver åtgärdas på en gång. Genom att ha en plan du kan snabbt återhämta sig och komma tillbaka på rätt spår. Så ditt företag kommer att vara igång och du kan tjäna pengar förr.