den virtuella personlig assistent process

Virtuella assistenter tar över världen!

Inte bokstavligen men. För det mesta, är virtuella assistenter tar över vad andra anställda brukade göra. På grund av de många fördelar som de tillhandahåller för företag, de blir snabbt den mest eftertraktade arbetare att ett företag inte kan vara utan.

Ni har säkert hört talas om företagare berättar om hur de har hittat en bra virtuell assistent. Och du undrar om hur de fick så lycklig. Tur har ingenting att göra med det faktiskt. Det handlar om rekryteringsprocessen.

Nu, hur du går om att anställa en virtuell personlig assistent som passar bäst för dina behov?

Ett. Lista dina specifika behov.

Vad behöver du den virtuella assistent för? Och vad är de färdigheter du behöver?

Virtuella assistenter är kapabla att göra gemensam kontorsarbete som att skriva, sammanställa och besvara e-postmeddelanden. Det finns också som är i stånd att underhålla webbplatser, programmering och även internet marknadsföring.

Det finns egentligen inga gränser för vad en virtuell assistent kan göra. De flesta assistenter har arbetar redan med andra kunder i det förflutna. Ta del av vad de kan göra bäst. Och kolla om de är villiga att göra andra saker än vad de redan vet.

Att ge en detaljerad arbetsbeskrivning kommer att göra det lättare för assistenten att kontrollera om de är kapabla att göra vad du behöver dem att göra.

2. Ge ett första testprojekt.

Läsa om vad den virtuella assistent kan göra är inte tillräckligt. För att vara säker på sin förmåga, kan du ge ut ett testprojekt för assistenten att slutföra.

Se till att testa projektet är relaterat till vad den virtuella personlig assistent är tänkt att göra när han eller hon är anställd. Genom testet kan du testa kunskaperna hos assistenten, liksom den hastighet, kvalitet och noggrannhet som projektet gjordes.

Du kan också skapa ett testprojekt som hjälper dig att avgöra hur professionell och hur assistenten kommer att svara på deadlines och stress. Genom dessa tester, kan du få en första uppfattning om vilken typ av arbetare du får.

Tre. intervju.

Att vara på andra sidan av planeten bör inte hindra dig från att kommunicera med varandra. Tack vare internet, kan du intervjua nu kandidater genom medier för kommunikation över internet som Yahoo, MSN eller Skype.

Låt inte avståndet hindra dig från att intervjua din valda virtuella assistent. Även efter att han eller hon har klarat testerna med glans, måste du ändå tala med dem personligen och se om ni båda är bekväma med varandra.

Tydlig och ständig kommunikation är nödvändig i den virtuella assistent inrättas. Kontrollera för att se om du får genom assistenten klart och utan några problem alls. Om inte, så att assistenten inte är vad du letar efter.

Förvara dessa saker i åtanke under den virtuella personlig assistent anställningsprocessen. De kommer att fungera som din avgörande faktorer för att hjälpa dig att skilja om assistenten är perfekt för dig eller inte.