den ultimata guiden till programvara outsourcing_

“Den andra delen av outsourcing är denna: Det bara står där arbetet kan utföras utanför bättre än det kan göras inuti, ska vi göra det.”
~ ~ Alphonso Jackson – Sekreterare i Förenta staternas Department of bostäder och stadsutveckling

De som funderar på programvara outsourcing delar av arbetsmarknaden för första gången kan känna övervinnas och vacklande om idén av att förlita sig på någon person utanför företaget för att avsluta arbetsrelaterade uppgifter. Den oro med att besluta om att inte lägga ut arbetskraft härrör främst från okunnighet om processen av programvara outsourcing. Den här artikeln kommer att fungera som en herde för dem som tittar på programvara outsourcing för första gången och kommer att lämna information om hur man väljer erfarna kandidater, fastställa projektets krav och genomdriva en deadline för projekt uppfyllelse.

välja erfarna kandidater noga

Ett sätt att förenkla processen av programvara outsourcing är att ta särskild hänsyn till att välja en erfaren kandidaten att avsluta sådana uppgifter. Detta är oerhört viktigt eftersom programvara outsourcing projekt till en person som har erfarenhet att avsluta uppgifter och motiverade att göra ett bra jobb kommer att göra programvara outsourcing strävan mycket mer sannolikt att bli framgångsrika.

Att upptäcka den rätta kandidaten för jobbet, skicka annonser med uppgifter om projektets krav och önskemål och noggrant titta över varje ansökan som lämnas in. Omedelbart ignorera sökande som inte är erfaren nog för jobbet. Då ser över tillämpningar av erfarna kandidater noggrant och välj en liten fraktion av de mest gynnsamma kandidaterna. Nästa intervju vardera av dessa kandidater och certifiera sina referenser och passerade arbete upplevelser att upptäcka mer om dessa kandidater och deras förmågor och normer arbete.

Efter att ha intervjuat dessa kandidater är det dags att göra ett val om att hyra en av de slutliga kandidaterna. Var inte dyster om inte någon av de slutliga kandidaterna verkade lämplig för jobbet eftersom du har ingen skyldighet att anställa någon av dem. Du kan fortsätta ditt sökande efter en erfaren kandidat genom att placera din platsannons igen och be om nya svar.
fastställa exakta krav

När programvara outsourcing ett projekt eller aktiviteter, är det mycket viktigt att tydligt specificera projektets krav. Detta är helt avgörande eftersom det är viktigt för entreprenören att helt förstå de uppgifter som läggs ut på entreprenad för att garantera att han uppfyller alla krav och avslutar arbetet på ett fullgott sätt.

Att misslyckas med att fastställa särskilda projekt krav och mål kan leda till ett brett spektrum av problem när programvara outsourcing ett projekt. Entreprenören kan kännas som om han har slutfört projektet som det beskrivs, men arbetsgivaren kan inte komma överens. När detta händer kan det vara skadliga fördröjningar tills frågorna kan fästas angenämt. I det fall att detta inte är möjligt kan det vara nödvändigt att ingripa med hjälp av en skiljeman att bedöma avtalet handlingar och det arbete för att avgöra om avtalsvillkoren är uppfyllda.

“Outsourcing och globalisering av tillverkning ger företag möjlighet att minska kostnader, fördelar konsumenter med lägre kostnad varor och tjänster orsakar ekonomisk expansion som minskar arbetslösheten och ökar produktiviteten och skapa arbetstillfällen.”
~ ~ Larry fläder – “Larry fläder show”

stifta en fast tidsfrist

En annan mycket viktig del av programvara outsourcing är att fastställa en fast tidsfrist för projektet. Det är viktigt att avstå från missförstånd och för att förhindra förseningar av arbetet. Inställning milstolpe mål är också viktigt eftersom det ger arbetsgivaren möjlighet att bedöma hur entreprenören under olika skeden av projektet och för att garantera den fortsätter enligt tidsplanen.

Helst tidsfrist bör fastställas innan kandidaten väljs. Detta är oerhört viktigt eftersom det gör det möjligt för arbetsgivaren att intyga att entreprenören är tillgänglig under hela projektet. Schemat bör diskuteras tidigt i processen att välja en blivande kandidat att avstå från att välja en idealisk kandidat bara för att upptäcka htat han är otillgänglig när hans tjänster behövs.

[Du kan använda denna artikel (eller del därav) för din webbplats, ezine eller blogg så länge du inkludera bio / resurs rutan med hyperlänkar.]