de bästa presenter någonsin

Jag vet inte om dig, men jag kan ganska enkelt göra en topp fem lista över gåvor I `ve fick för min födelsedag eller jul. Vissa saker sticker ut för sin användbarhet, några för tanken som låg bakom dem och en del bara för att de var coola.

Och medan jag har haft alla gåvor på min topp fem eller topp tio (eller ens topp 100) lista oerhört, det är en helt annan lista som överträffar dem alla. Och det `s på listan jag vill dela med er nu.

Blir lyssnade till. Det händer så sällan, egentligen. Ja, jag är välsignad med underbara människor i alla delar av mitt liv, och många är bra lyssnare. Det ISN `t att de aldrig lyssnar, it` s att när de slutar allt och fokusera på bara mig och mina idéer, jag känner mig mer självsäker, starkare och smartare. Det verkar vara en sådan enkel handling, och ändå har vi alla glömmer alltför ofta, vilket gör denna gåva ännu mer kraftfull.

Att vara betrodd. När människor litar på mig, jag känner mig bra! Och medan de don `t brukar meddela det i ett kort, med en telefonsvarare eller i ett personligt samtal som” Du vet, jag litar på dig verkligen “, jag kan berätta när de gör. Och när jag känner deras förtroende på högre nivåer det tvingar mig att göra allt jag kan för att fortsätta att förtjäna det – som har bieffekt av att skapa en känsla av prestation när den uppnås.

Stöds. Detta är en mångfacetterad gåva eftersom det kan komma in så många omslag (inklusive andra gåvor nämns här). Jag vill veta att någon har min rygg – att de tror på mig. Att de vill att jag ska lyckas, att de har mina bästa för ögonen, och att de kommer att känna igen mina framgångar. Detta spelar ingen betyda att jag frikänna mig av ansvar, it `s bara att när jag har det stöd (i alla dessa många former) av andra det gör mitt liv enklare och roligare.

Att inkluderas. Jag vill tillhöra (vi alla gör). Jag vill bli ombedd att gå (så gör du). Oavsett om det `s omgång tag på lekplatsen, eller att gå med i gruppen för lunch på kontoret, vill vi alla att känna sig önskade, och vi alla måste vara en del av en gemenskap. Jag vann `t alltid säga ja till varje erbjudande, men det spelar ingen betyda I don` t uppskattar gåvan att bli tillfrågad, för att inkluderas.

Att vara älskad. I vissa sammanhang, som på jobbet, kanske du inte använda ordet kärlek – men ni förhoppningsvis använder ordet vård eller respekt eller liknande. Dessa är underbara gåvor, och de `re i samma familj som kärlek. Men kärleken är den nedersta raden – och den största gåvan av alla.

Dessa gåvor är djupare, mer meningsfullt och längre livslängd än ens de största eller dyraste material gåva. De är gåvor som ges med handling snarare än med andra medel. Dessa gåvor omhuldas av alla på jorden, oavsett ålder, ras, religion eller befattning.

Medan jag `m talar om gåvor, dessa tankar eller hur` t begränsad till födelsedagar, och isn `t verkligen om att ta emot heller.

Den klyschan är sann.

Det är bättre att ge än att få.

Nu, läs om dessa gåvor igen och tänka på hur ofta du ger dem till dem omkring dig. Är det så ofta som det skulle kunna vara? Är ditt svar samma på jobbet som det är i ditt personliga liv?

Hur kunde ge dessa gåvor positivt påverka de människor du leder samt deras prestationer?

Ge dig själv gåvan att reflektera och agera på dessa frågor i dag.