de bästa åtta hotspots för bakterier på kontoret

En typisk bakterie kan inte riktigt ha många klagomål i sin korta, micro biotisk liv. Det är mycket sällskaplig, fritt kalasar på allt i sin väg och inte är särskilt om där den glupska träffas-och-hälsar parter är värd.

Problemet är dock dessa rymlig sammankomster händer över vårt kontor varje minut av dagen, och även om vi alla misstag skyldiga att sprida lite så-och-så är, är vi i själva verket objudna gäster till dessa eländiga shindigs.

Den genomsnittliga kontoret rymmer hundratals gånger fler bakterier än en toalettsits. Ja ni hörde rätt, en toalettsits. Att sätta sin veritabel fest i perspektiv, är omkring 21.000 bakterier per kvadrattum hittades på skrivbord. Ett nummer som är svår att kvantifiera när man tänker på storleken på ditt skrivbord.

Skrivbordet är dock bara en av ett flertal hotspots att bakterier samlas och underhålla. Telefoner, kopiatorer och tangentbord, till exempel, är alla mottagliga för bakterier mission till rasen. Det är därför vi har satt ihop åtta vanliga hotspots som finns i och runt ditt kontor för att hjälpa till att bekämpa den pågående striden mot groddar förebyggande. Varnas: en del av detta innehåll kommer att förändra hur och vad du rengör för resten av ditt arbetsliv!

1) dörrhandtag
Vi berör kollektivt ett dörrhandtag (särskilt på toaletten dörren) dussintals gånger i veckan, så detta resulterar i dem med maximal kontaminering potential. Bara se till att de inte upp under den kontorsstädning-processen.

2) Kaffemaskinen
De otvättade händerna på en person som bär ett virus kan lämna bakterier på kaffepannan. Den nästa person som använder det då troligt att kontraktet dessa bakterier. Samt rengöring av maskinen regelbundet, prova att lägga till några tecken i ditt kök be personalen att rengöra händerna regelbundet, och har en del anti-bakteriell tvål tillgängliga.

3) brevpapper
Vi är alla skyldiga att sätta pennor i våra munnar att tugga på. Eftersom detta är ganska mycket oundvikliga på arbetsplatsen, föreslår vi att ha en egen brevpapper hela tiden och inte lämna dem ligga runt för att delas.

4) mikrovågsugnen
Knapparna på kontoret mikrovågsugn är säker på att ha en massa människor trycka dem. Om du ska äta din mat efter uppvärmning upp din lunch, se till att du tvätta och torka händerna efter användning. Denna process gäller även vid användning av alla kontorsutrustning, såsom fax och kopiator.

5) vattenkylare
Pipen och interna mekanismer för dessa kylare är grogrunder för bakterier och bakterier. Munnarna av plastflaskor som fyllda är säker på att komma i kontakt med pipen också. Har dessa poster städas dagligen.

6) Delade telefoner och tangentbord
Det är logiskt att dessa är hot spots för bakterier eftersom de ständigt beröring. Det skadar aldrig att desinficera tangentbordet eller telefon innan du använder dem – kanske med en anti-bakteriell torka.

7) mattor
Mattor är full med smuts transporteras in från utsidan på våra skor. Ett alternativ är att få alla heltäckningsmatta utrymme ånga rengöras regelbundet med en industridammsugare minst vart en till två månader.

8) badrummet
Och sist men inte minst, på kontoret badrummet. Du kanske eller kanske inte bli förvånad att höra att majoriteten av dina kollegor inte tvätta händerna efter att ha använt toaletten eller avyttra vävnader ordentligt. Återigen måste du förstärka konsekvenserna för hälsan för din personal genom att införa tecken i badrummet. De viktigaste hotspots inom badrummet är sänkor och naturligtvis på och nära loo, så kom ihåg att det inte kommer att ta lång tid för bakterier att bygga. Om du har gemensamma toaletter föreslår vi att de är rengöras minst en gång i timmen.

De flesta av oss tillbringar mycket tid på kontoret, så det är verkligen viktigt att de är rena och hygieniska. Det är också viktigt att utbilda din personal på rätt sätt så att de utvecklar god hygien och medvetenhet. Att skapa en kultur där alla tar ansvar för städning kommer att bidra till att minska antalet sjukdagar tagna av din personal och i slutändan förbättra ditt företags totala effektivitet och produktivitet.