cateringverksamhet produktivitet och kostnadsbesparingar

Människor inom cateringbranschen glömmer ofta att öka intäkterna kommer in i ett företag är inte det enda sättet att öka vinsten. Med fokus på kostnadsbesparingar och produktivitet kan också leda till stora besparingar och ett lyft i din vinst.

Här är några idéer om hur du kan förbättra din produktivitet catering företag och några områden som du kan fokusera på att spara pengar.

sourcing och inköp

Ett område som ofta kan förbättras är mat och dryck inköp. Se till att du uppskattar krävs mat kvantiteter noggrant så att du kan planera dina menyer catering verksamhet på ett sätt som minimerar avfallet. Titta in använda alternativa ingredienser som möjligen billigare men inte riktigt ändra den övergripande smaken eller kvaliteten på maten.

Ofta kontakta olika leverantörer för att se till att ditt företag är att få de bästa priserna. Titta på gruppering med andra stora mat köparna att bilda ett kollektiv och få bättre priser för att köpa i bulk.

Utmana dig själv att få den andel av de totala inkomsterna från en händelse som spenderas på livsmedel ned lägre och lägre utan att kompromissa med kvaliteten. Ett bra mål är 30% och du kanske kan gå ännu lägre än så när du får mer effektiv.

köksutrymme

Som vissa små catering företag kan endast tillgodose tio eller tolv händelser en månad kan du överväga att dela kommersiella kök lokaler med andra cateringföretag. Detta alternativ blir mer populär bland storkök. Varför måste du investera i din egen kommersiella kök när du kan hyra tid på ett gemensamt kommersiellt kök för en bråkdel av priset?

Ett av de bästa sätten att komma runt “köksutrymme” Problemet är att närma sig vissa lokala restauranger om att använda sina kök under deras off-timmar. Detta kan vara ett bra sätt att få tillgång till någon top of the line kommersiell utrustning och en rejäl arbetsyta för en rimlig månadsavgift.

För mer information se vår artikel om Kitchen Catering Business Alternativ.

produktivitetsförbättringar med utrustning

Se till att din personal vet hur man använder utrustningen, och att det är väl underhållna. När viktiga köksutrustning bryter ner det är viktigt att ha någon på samtal som kan åtgärda problemet inom en relativt kort tidsperiod. Överväga att hålla en leverans av vanliga reservdelar.

Om du gör slut med att få din egen look storköksutrustning på att få några second hand och eventuellt hyra några av de saker som du behöver tills du är väl etablerade.

Några av de största produktivitetsvinster för en matservering företag kan komma från att få bättre utrustning. Varför har tillbringar personalen tid på arbetsuppgifter matlagning som skulle kunna göras mycket snabbare med en matberedare eller annan utrustning.

Produktiviteten i kök

Titta in sätt att vara så produktiva som möjligt i köket för att få mat tillagad i minimal tid med minimalt spill. Det finns många bra böcker som finns på kök förvaltning. Tänk på det sätt som du arbetar och se hur din personal arbetar och försöker leta efter sätt att förbättra produktiviteten. Ställ ut checklistor för evenemang och tilldela jobb till anställda på ett sätt som får allt gjort och använder sin tid väl.

hantera en catering händelse

När det gäller catering en händelse nyckeln till framgång är organisation. Har ett schema för allt som måste äga rum i dagarna fram till en händelse och under evenemanget. Planera ett tight schema men också lämna lite tid för personalen fritt i nödsituationer.

Spara små mängder mat, mantimmar och andra resurser här och där kan lägga upp till några ganska stora besparingar för din catering verksamhet under en längre tid. Produktiviteten i din catering företag kan ökas och det finns stora kostnadsbesparingar att göras om du ständigt gör dig tänka bättre sätt att få saker gjorda.