byggandet av en ledare

“Jag organisera en Easter Egg Hunt för området idag och jag ville veta om dina barn kommer att komma?” Sa den självsäkra rösten i andra änden av telefonen. Med ett leende på mitt ansikte jag berättade Megan att absolut Rory och Ce’Anna skulle delta. Jag blev tillsagd att ta med något annat än barnen och att vara där klockan ett.

När klockan instämde man barnen och jag iväg med plastpåsar fyllda i mina fickor för sina skatter. När vi anlände till Megans hus såg jag alla de andra granne barnen uppradade med sina föräldrar ängsligt dansa runt. Några barn hade korgar i handen och andra hade inget där att sätta sina godsaker.

Jag undrade vad de fattiga barnen utan påsar skulle göra med sina godsaker. Deras små händer kunde bara hålla så många.

Men ingen rädsla, se Megan var beredd med plastpåsar för varje barn. Hon hade också enkla regler att alla var att följa: om du hittar ett ägg, är den din, lämna de enklare för de små, och det finns 50 ägg dolda.

Barnen debiteras hela och när alla ägg hittades, samlades Megan alla runt omkring henne medan hon gav varje barn en speciell påse med en liten fest eller present inuti. Med breda glada leenden barnen anges för hemmet.

Vid 11 års ålder Megan har börjat behärska vad det innebär att vara en ledare. Jag såg både barn och vuxna att lyssna på hennes riktningar och följa hennes order till ett “t”.

Du ser bra ledare föds inte, de skapas. Det börjar vid ung ålder och utvecklas. Jag tror att utmaningen idag är “vilken typ av ledare utvecklar vi?”

Fem egenskaper hos en bra ledare är:

1.Taking kontroll över en situation
2.Creating händelser snarare än att vänta för dem att hända
3.No rädsla eller gränser de inte är villiga att korsa
4.Thinking av alla konsekvenser och förbereda dem
5.Strongly frågar eller positivt berätta kontra apologetically förhör

Megan uppvisade alla dessa egenskaper hos sin späda ålder men jag ser några vuxna kämpar med detta i sina fyrtio-och femtiotalet.

Uppvisar du alla dessa egenskaper?

Kom ihåg att ledarskap inte är en position, det är ett sätt att tänka. Jag har sett receptionist kommandot mer respekt och ledarskap än någon ledning. Så ta ansvar idag och inte bara vara en ledare utan utveckla ledarskapet i dina barn för de är vår framtid.