bokföring 101 en guide mot framgångsrik recordkeeping

Ja, är bokföring en impopulär syssla i företagsledning, men tyvärr måste det göras.
Om du har en smutsig hög med kvitton, räkningar och rapporter på skrivbordet, saknar register som människan känner till, så du måste göra något fel. Och om du har några planer på att stanna i affärer, sedan ta detta råd-rulla upp dessa ärmarna och gör dig redo att ordna!

Det finns fyra grundläggande frågor du bör ställa dig under en bokföring session.

4.Do jag har allt?

Detta inkluderar kvitton, stubbar, räkningar, kontoutdrag, varulager, rapporter kredit, faktura, och även oöppnad post. För att uppnå korrekt bokföring, då måste du ha alla möjliga uppgifter för att göra en fast månatlig bokföring rapport.

5.What handlingar ska jag behålla och bli av?

Bokföring rapporter blir ofta inkonsekvent på grund av de uppgifter som används för att göra det. Staple dokument ska bevaras är levande testamenten, banktransaktioner och IRA bidrag. Redovisnings-och bokföringstjänster brukar fråga efter dessa papper varje gång. Dock kommer månatliga bokföring uppgifter behöver den mest aktuella skattedeklarationer, kvitton, checkar, stubbar och fakturor. Du kan fortsätta att hålla dessa dokument för de kommande 7 åren för inspelning ändamål, men efter den tiden kan du strimla dem.

6.Vilken slags register ska jag använda?

Svaret på detta beror faktiskt på vilken bransch du befinner dig i. Retail bokföring skiljer sig från skolans bokföring. Restaurang bokföring är inte samma sak som bokföring för läkare heller. Men det viktigaste att komma ihåg är att göra en mapp för varje tänkbar kategori av ekonomiska rekord. Skapa filer för bankkonton. Denna mapp bör innehålla månatliga rapporterna. Ha en separat fil för kvitton kreditkort och uttalanden, försäkringar, placeringar, lån, register skatt och testamenten eller dokument förtroende. Du kan också göra en fil för att göra-, räkningar, garantier på varor, och inventarieförteckning. Noggrann bokföring motsvarar organiserad arkivering, och så kommer att sätta allt på rätt plats gör det lättare att göra böcker.

Ett annat sätt att göra det är att helt enkelt hålla dina poster i 4 separata högar. En är för räkningar och utgifter, är den andra för “att göra” eller “att läsas”, är tredje för “File” och den sista för “Shred.” Detta register är ett enkelt men effektivt förspel till hela bokföring processen.

Ett nytt sätt att göra detta är att få hjälp av en online bokföring service företag. Online bokföring är snabbt, enkelt och förvånansvärt prisvärd. Använda hjälp av din dator och Internet sparar tid. Det finns också mindre sannolikhet för fel. Vissa online bokföring företag göra ännu inlämningen för dig så att du får billig och noggrann bokföring på samma gång.

7.Where ska jag behålla mina skivor?

Det finns två vanliga ställen du kan sätta dina dokument-inuti ett arkivskåp eller i datorns hårddisk. Men du kan faktiskt välja båda så att du har backup register för bokföring och redovisning. Se bara till att du använder ett korrekt och effektivt system för märkning av allt så att du vet var du hittar vad du behöver för din månatliga bokföring process. Gör dubbletter om du måste.

Bokföring är på intet sätt ett glamoröst jobb, men korrekt genomförande av detta är viktigt för alla små eller stora företag. Ju större man blir, desto mer organiserad du behöver vara. Professionell bokföring tar mycket tålamod, organisation och engagemang så om du får hjälp av en utomstående bokföring tjänsteföretag, vara säker på att de är certifierade och pålitliga för en så viktig uppgift.