behovet av att inrätta kundnöjdhet metrics metodik

Metoder göra processer organiseras. Genom att ha en steg-för-steg, är affärstransaktioner avslutade mer effektivt och snabbare. Dock bör metoder inte bara begränsas till affärstransaktioner, bör de också vara närvarande inom det egna företaget. Mening, metoder som etablerats inom företaget förbättra dina övergripande anställdas prestationer och kommer att göra saker bättre för företaget också. Till exempel hjälper en kundnöjdhet metrics metodik speciellt byggda för anställda i tillväxten av ett företag.

Det är lätt att producera de bästa produkterna för kunderna. Det är också lätt att få de bästa och mest kvalificerade personer att fylla i positioner i företaget. Dock är förmågan att hålla kunderna nöjda och lojala mot dina produkter en annan historia. Konkurrenter finns överallt. Om ditt företag inte är försiktig, kan du förlora kunder till dessa konkurrenter. Och eftersom de enda människor som kan göra något om att hålla kunderna är du och dina anställda, det finns ingen annan att skylla på om kunderna lämnar.

För att hindra konkurrenter från att ta bort dina kunder, måste du vara före loppet. Om du står stilla när det gäller produktkvalitet med konkurrenterna, kan du leta efter andra områden där man kan vara på toppen av dina konkurrenter. Ett mycket bra område att exploatera skulle vara din totala anställdas prestationer i att hantera kunder. Är de gör kunderna nöjda? Naturligtvis kan en utmärkt produkt gör verkligen kunderna nöjda, men det kan bara vara den typ av lycka som inte kommer att vara länge. Du kan faktiskt göra dem lyckliga längre.

Föreställ dig själv som en person som köpt en helt ny mobiltelefon. Först, är oerhört imponerad av mobiltelefon i termer av utseende, funktioner och kapacitet är ett tecken på att du är nöjd med vad du har köpt. Vad skulle du känna om den nya mobiltelefon du köpte avbrott eller fel? Nöjd omedelbart skulle vara ett minne blott och värre, är kunden, kommer du att vara bitter gentemot mobiltelefon företaget för att producera en sådan usel telefon. Från denna punkt, kommer den mobiltelefon företagets nedgång vara snabbt, börjar med dig som en olycklig och missnöjd kund.

Ombytta roller, sätter du den här gången på skor av mobiltelefon företaget, vad skulle du göra? Svaret på den frågan är mycket enkel. Du kan erbjuda kunden utökad service genom garantier av dina produkter. Denna åtgärd som innebär garantier för varor är en del av den kvalitet du vill ha för kunderna. Och när vi säger tjänsten, sätter den direkt dina anställda på framsidan. Detta eftersom det är de som kommer i kontakt med dina kunder. De är också de som kommer att vara fastställande produkter returneras för reparation.

Garantier kommer inte att kunna täcka andra kunders problem med dina produkter. Gör lite forskning, passera ut enkäter till dina kunder frågar dem hur du kan förbättra din tjänst. Samla dina resultat och bygga din kundtillfredsställelse metrics metodik basera fakta från din forskning. Genom att göra så, är du behandlar direkt kundernas frågor, och i det långa loppet kommer du att bli förvånad över att du är långt, långt före dina konkurrenter i loppet.