automatiserad successionsplanering

Företagen förändras ofta och snabbt, och på grund av detta måste de vara beredda på nästan vad som helst. Ett exempel på en vara förberedd kommer att vara anställd retention och succession. Med alla de olika jobb som finns där ute och alla de olika företag som gör liknande, om inte samma, arbete som du gör, varför skulle dina anställda vill stanna med dig? Det finns naturligtvis många anledningar till detta, inklusive lojalitet, pengar och trygghet, men sammanflätade i varje är hoppet för avancemang. Folk vill veta att de kommer att ha möjlighet att flytta upp i företaget, att de inte kommer att fastna göra samma sak år efter år. Det finns undantag förstås, men de flesta människor kommer att lämna en plats efter ett tag om de inte ges mer ansvar, mer effekt eller åtminstone mer pengar. Frågan vid denna punkt, hur du ställer upp det, hur du bestämma vem som ska flyttas upp? Och naturligtvis, hur du tränar den personen tillräckligt snabbt? Ditt svar är automatiserad successionsplanering.

Successionsplanering är ett ganska enkelt koncept. Tanken är att du kommer att planera ut vilken person kommer att ersätta varje person över dem. Detta sätt, om du har en chef som slutar, har du redan en person som valt att ta den personens ställning. De stora sakerna med att ha en rad plan är att du inte behöver oroa sig för utbildning någon helt nytt att göra ett jobb på ett helt annat jobb än de brukade arbeta. Det innebär mindre tid utbilda nya chefer eller arbetsledare.

På tal om träning, är successionen planen inte allt som behöver göras. Vad som ska göras är den personen som du valde att marknadsföra bör börja utbildas nu. De bör arbeta med den person de så småningom kommer att ersätta och bör lära av dem. Detta kommer att möjliggöra en smidig övergång till jobbet för dem. De kommer att förstå hur personen före dem gjorde saker och hur de kommer att göra det. Detta möjliggör för mindre komplikationer och frågor och även ge den personen en anledning att stanna på företaget. Det är verkligen en win, win.

Skillnaden mellan successionsplanering och automatisk succession planering är det sätt på vilket det sker. I automatiserad successionsplanering du fyller i frågor om olika människor. Du kommer att prata om sina kvaliteter, önskningar, tjänstetid, och nästan allt annat som avgör deras förmågor. Detta kommer nästan ta gissa ur saker. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilka av dina anställda bör ges vad jobbet. Det kommer också att följa sin utveckling så att du vet vad de lär sig, och vad de inte lär sig. Och om de inte lär sig det, då borde de tränas igen. Detta håller en öppen linje mellan den anställde och arbetsgivaren om hur planerna för den anställde är och vad den anställde framsteg är.

Med denna typ av program du kan spara dig mycket tid, särskilt om du har en stor verksamhet redan. I slutändan är successionsplanering ett fantastiskt verktyg. Efter ett tag kommer du bli imponerad över hur mycket svårare de kommer att arbeta för att de plötsligt har riktning för sitt arbete, är en anledning till att fortsätta och hoppas på avancemang blir mer realistiskt för dem.