Asia Pacific ledarskap outlook ett ögonblick av möjligheter för Asien – nya vitboken släppt

På många sätt har den globala lågkonjunkturen torkade skiffer rent för många institutioner – och individer – i hela Asien.

Företagsledare berusad av tanken att deras företag skulle rida öden med hög tillväxt nationella och regionala ekonomier har lärt sig några hårda lektioner om det ömsesidiga beroendet av den globala ekonomin. Icke arbetande styrelseledamöter och aktieägare har bevittnat en räkenskapens dag för företag som misslyckats att begränsa överdrivet risktagande. Konsumenterna har också tvingats ställa förväntningarna i ansiktet av politisk instabilitet, företagens nedskärningar och nya påfrestningar relaterade till energisparande, en alltmer konkurrensutsatt arbetsmarknad, samt behovet av mer robust pensionssparande.

De dagar då, “Vi såg inte detta komma …”, och, “Vem kunde ha trott …” tillhandahålls den nödvändiga politiska och organisatoriska täckning för usel verkställande direktörer och frånkopplad icke-verkställande styrelseledamöter ska vara över. Effektiv riskhantering och ett serviceinriktat ledarskap etik bör vara de nya standarderna för organisatorisk förvaltarskap.

Företagsledare kan inte längre leda i ett vakuum heller förbise de hårda affärs lärdomar utanför Pacific Rim. Icke arbetande styrelseledamöter och aktieägare vet nu det höga priset på likgiltighet och finansiell instabilitet. Konsumenterna har en bättre förståelse för den personliga risken och möjligheten av konjunkturcykeln.

utsikten från Kina – många ser redan bortom ekonomiska utmaningar
————————————————– ——————-

De ekonomiska fundamenten i den kinesiska ekonomin i stort sett oförändrade och förebåda ett återupptagande av betydande tillväxt under de kommande åren, beror till stor del på den ökande utjämning av gång betydande konkurrensfördelar luckor med Europa och USA.

Kinas inhemska marknaden ensam kommer att fortsätta att driva på expansionen av sin ekonomi. Och som kinesiska företag inriktas på dessa lokala och regionala marknader över hela fastlandet, kommer de förvisso kräva världsklass chefer … mer av dem kommer att komma från andra regioner i Kina med kritisk global erfarenhet, nya färdigheter och en fräsch syn på potentiella affärer utmaningar de har redan klarat.

vyn från Indien – den nya talanger slagfält
————————————————– —-

Indien är unikt välsignad med världens yngsta arbetskraft, en framväxande medelklass som dvärgar befolkningen i de flesta industrialiserade länder, och utmaningen att hantera den långsiktiga tillväxten och tillhandahålla infrastrukturen den kräver.

Som företag från hela världen fortsätter att etablera sig och skärper sina investeringar i Indien, är konkurrensen om de bästa talangerna avslöjar sig som en av de spirande växtvärk som kommer att tvinga nya Human Resources praxis. Kriget om talangerna kommer endast öka eftersom fler och fler företag inser hur en snabbt växande marknad och en spirande medelklass kombineras för att signalera stor möjlighet.

vyn från japan: möjligheter i förhållande – till förändringsvilja
————————————————– ———————–

Mycket på samma sätt andra industrialiserade ekonomier har vidtagit åtgärder för att motverka effekterna av den globala recessionen, har Japan antagit nödåtgärder för att hejda den ökande arbetslösheten, stötta sviktande företag och incent investeringar i branscher från jordbruk och skogsbruk till avfallshantering och ekologi.

Många japanska företag har utvecklat framgångsrika globala och regionala insatser under de senaste åren, särskilt inom tillverkningsindustrin branscher såsom bil, hemelektronik, maskiner och utrustning, samt elektronik och halvledare marknader. När Japan småningom flyttar ut ur krisen läge och återgår till full tillväxt läge, kommer japanska företag ta bara nya möjligheter i den takt som de är villiga att öppna upp och ändra sina länge haft, trångsynt inställning till verkställande ledning urval och organisationsstruktur.

vyn från Sydkorea – visst inflytande lågkonjunkturen att uppgradera talang
————————————————– ——————-

Regeringen i Sydkorea har arbetat för att ta itu med de stora utmaningar som den globala ekonomiska recessionen. Den har infört flera incitament för att främja anställning av yngre arbetstagare och att omstrukturera institutioner och företag som riskerar konkurs.

Några koreanska institutioner har redan flyttat sina rutiner talent management för att rekrytera, belöna, utveckla och behålla toppresterande mer effektivt. Företag av alla storlekar har bedömt sin talang luckor, och ett växande antal sydkoreanska företag har uttryckt ett intresse för att anställa världsklass management ledare, vare sig de kommer från Korea eller någon annanstans i Asien eller utanför.

Med tanke på vad de vet om sökandet efter verkligt ansvarsfullt företag och institutionella ledarskap, är executive search företag Transearch International glada att dela de exceptionellt väl informerade perspektiv på några av sina bästa konsulter från hela Asien.