är dina underordnade mer betalt än du

En chef berättade att hans fru klagade han tillbringade för mycket tid på kontoret. “Vad är din start-och sluttid?” Jag frågade.

“Generellt får jag in på ca 07:00 och lämna 6:30 till 19:00.” Hans fru var rätt. Tolv timmar om dagen är för lång.

“Gör dina underordnade spendera så mycket tid på kontoret?” Jag frågade.

“Nä, de tenderar att komma in runt 8:30 eller 9:00 och lämna vid 05:00. Men jag gillar att ha på kontoret för mig själv innan de kommer i. Jag tror jag får mer gjort.” Hur många gånger har jag hört det argumentet?

“OK, då,” jag började. “Jag tror du har fru är rätt. Men jag har en sista fråga. Hur känner du inför dina underordnade få betalt mer än du?”

Han såg chockad. “Men de är inte, eller hur?”

Matten

Låt oss göra matten. Simon leder ett team av IT-proffs och tar hem $ 100.000 per år. Hans underordnade är på $ 80.000 per år.

Varje månad tar Simon hem $ 8333. Hans underlydande tjänar $ 6600. Om Simon jobbar 11 timmar om dagen, vilket är i genomsnitt 220 timmar per månad, innebär att han får betalt $ 37,88 per timme.

Om hans underlydande arbetar en 8 timmar om dagen, de gör ett genomsnitt på $ 41,67 per timme. De är värda på rent monetära termer $ 3,79 per timme mer än sin chef. Det är 30 dollar om dagen. $ 150 per vecka eller $ 600 per månad.

Att arbeta långa timmar är inte bra. Det är varken lönsamt på lång sikt eller ännu viktigare, hälsosamt för dig eller din produktivitet. Det svälter dig den tid du behöver hemma för att vila och ladda batterierna. Och det berövar dig även om din förmåga att ha en hälsosam balans i arbetslivet.

I vissa arbetsmiljöer kulturer, är arbete / balans i livet hånade. Faktum är att många arbetsplatser tror på att arbeta hårt och länge. Det ironiska i detta falska övermod är att det helt enkelt leder till utbrändhet i det långa loppet, minskad produktivitet och hög omsättning.

Långa timmar leder ofta till mindre sömn

Ett av de stora problemen med överbelastning är sömnbrist. Tänk på det. Om du får hem kl 7:30 efter att ha lämnat kontoret på 6:30 PM och lämnar för arbete på 6:00, betyder det att du vaknar vid 05:00 och inte kopplar av på kvällen fram till 20:00 eller 08:30.

Det ger dig åtta och en halv timme mellan bosätter sig i din bekväma stol för kvällen och lämnar för arbete följande morgon. Hur kontrollerar barnens läxor, mata katterna, äta middag och titta på CSI?

Så vad? Experter säger att vi behöver sju till nio timmars sömn för att fungera väl. Tjugo procent av amerikanerna får mindre än sex timmars sömn varje natt. Men det är inte bara tjugo procent av amerikanerna som sover mindre än sex timmar som borde oroa. En tredjedel av amerikanerna inte får djupa reparativ sömn eftersom de är oroande om saker som ekonomi eller arbete. Vad är resultatet?

Mindre sömn leder till lägre produktivitet och effektivitet

Sömnbrist på lång sikt ökar risken för hjärt-kärlsjukdom, depression och, ja, fetma. Det försämrar kognitiv funktion, hindrar ditt minne förmåga och sänker immunförsvaret. Sömnbrist sägs orsaka mer än 100.000 trafikolyckor per år.

Är någon av dessa saker bra för din förmåga att arbeta väl och bibehålla hög prestanda i din karriär lång sikt? Det finns också mer omedelbara effekter som är alltför vanligt i dagens arbetsplatser.

Sömnbrist orsakar humörsvängningar, Fokuseringsproblem, dåligt minne och en kronisk behov av koffein.

Om du drar fler timmar på kontoret än du borde, du är inte bara att få mindre betalt än dina underordnade. Du är också sova-gående mot hjärt-och kärlproblem, potentiell depression och fetma.

Du är också allt mer ineffektiv som en chef och kollega eftersom du är mindre fokuserad på ditt arbete, kämpar mot humörsvängningar och agerar rent irriterat. Ja, driver detta din personal galet.

delegering

Vad är svaret? Delegation. Att misslyckas med att delegera orsakar alla möjliga problem och att de inte bara relatera till ditt arbete och privatliv, hälsa och professionell prestanda. Att misslyckas med att delegera genomgripande sätt påverkar din personal.

Dagens arbetskraft är mer välutbildade och kvalificerade än någon tidigare generation. I gamla dagar, visste chefen allt och gjorde besluten. Idag, underordnade är ofta mer kvalificerade och vet mer än sina chefer.

Att misslyckas med att utnyttja sin expertis och utbildning undergräver dina underordnades trovärdighet och de förlorar motivationen. Underordnade känner också att de inte är betrodda. Utan förtroende du aldrig kommer att få sitt bästa arbete.

Varför gör inte fler chefer delegera?

Det finns en massa skäl chefer inte delegera. Jag vill dela med bara ett fåtal som jag ser en hel del när jag arbetar med människor. Dessa är de vanligaste.

• Kan inte släppa taget
• Brist på förtroende
• Lättja och dålig kommunikation
• otrygghet
• Gammaldags själviskhet

Var och en av dessa är ett ämne i sig. Och som jag har skrivit mer i detalj om dem någon annanstans, jag ska vara kortfattad.

släppa

Först några chefen är bara inte kan släppa taget. Sarah var en tillsyn forskare i ett laboratorium i tio år och befordrades att styra forskningen anläggningen. Att vara chef betydde hennes jobb är nu att leda hela anläggningen, inte genomföra eller övervaka forskning.

Hennes dagjobb inblandade nu oroa budgetar, personal, fastighetsskötsel, finansiering, politik och mer. Inte genomföra enskilda forskningsprojekt. Men, precis som alla professionella som främjas i en ledande roll, är det svårt att släppa taget om hennes passion för forskning och Sarah hamnade checkar in på det nya tillsynssystemet vetenskapsman.

Detta gjorde det svårare för henne ersättning eftersom han inte känner sig betrodda och respekterade professionellt. Att vara chef eller ledare innebär att hantera och inte gör ditt gamla jobb.

Lita på din personal

Vissa chefer helt enkelt inte litar på sin personal. Ibland är det en fråga om behörighet, i vilket fall, chefer måste ta itu med det genom utvecklingssamtal och förbättringsåtgärder. Ibland handlar det om kredit och jag vågar säga det, ego.

Jag vet en boss i en regering utgivande organisation. Han skulle inte tillåta någon papper som ska offentliggöras, om inte han hade läst det och det hade sitt namn på den. Detta trots att anställa 30 erfarna skribenter.
Onödigt att säga att han fick betalt mycket mindre än sina underordnade som inte hade rätt att göra sitt arbete. De brydde sig inte om sitt arbete, eftersom de visste att det skulle ändras ändå.

Kontoret producerade färre rapporter varje år eftersom chefen var en stor flaskhals. Det led också låg moral och hög omsättning som kostar organisationer en massa pengar.

Arbeta på det och kommunicera

Vissa chefer är helt enkelt lata när det gäller delegering. De lämnar det till sista minuten och inte riktigt förklara det uppdrag som delegerats eller ansvar. Effekten av detta är att den underordnade oavsiktligt är inställd för att misslyckas.

Detta leder till ett stort problem som går utöver delegering i en organisation och det är kommunikation. Inte nog med att vissa chefer dåligt förklarar uppgiften de delegera, vissa glömmer helt och hållet.

“Gee, John, jag trodde jag bad dig att kritan siffrorna för försäljningen rapporten …” Och de tar saker gjordes när de inte var. Du vet det gamla talesättet, “antar gör en” åsna “av” u “och” mig “.”

Var inte självisk

Jag har sett chefer i organisationer undviker delegationen eftersom de är helt enkelt självisk och egoistisk. Jag kände en statlig chef som var en senior klass 15 i sin organisation. Han ledde tjugo professionella personalen på årskurs 12 och 13 nivå.

Men han har aldrig skickat dem till de konferenser som hållits för personalen på Grades 12 och 13 för att lära och nätverk med statliga kamrater över byråer. Du förstår, för just denna organisation, alla dessa konferenser inblandade internationella resor. Han gillade det internationella resandet och varvade upp all grädden för sig själv.

Lite som en full fågel Överste närvarar vid en konferens för Lieutenants. Kan ni föreställa skämt bakom ryggen både på kontoret och på konferensen i staplarna?

delegera

En av de spännande sakerna med att arbeta i dagens arbetsklimat är att mer och mer av vår personal har mer välutbildade än tidigare generationer. De tar med sig mer kunskap än någonsin tidigare. De tar ofta med sig mer praktiska färdigheter och möjligheter att utveckla praktiska färdigheter.

Du behöver inte hålla allt arbete för dig själv. Dessa människor kan ta mycket av bördan. Och det är troligt, eftersom du inte bara berövad sömn men stressad oroa budgetar, HR och liknande, att de har mer utrymme i sina hjärnor för att göra ett bättre jobb än du.

De är människor som kan göra ditt liv enklare och låta dig få betalt stora pengar för att ta på sig ansvaret att vara chef, i stället för att betalas ut mindre pengar att göra mer arbete.

De flesta ledare jag prata med om dessa saker håller med de flesta av vad jag just har sagt. Men de tycker att det är tufft att faktiskt sätta den i handling, som har krävt en belastning av coaching från min sida. Men de gör det i slutändan. Här är mina tips som hjälper dig att komma igång.

Gör slag i saken

Först kom ihåg att du är en ledare. Om du är chef, är ditt jobb att hantera, inte göra. Visst i mindre organisationer chefer gör plocka upp en del av arbetet. Bara vara väldigt tydlig med vad arbete du inte ska göra och vara säker på att delegera ut.

Det andra, omge dig med människor som är bra på vad de gör. Utveckla dem och ge dem möjligheter att göra vad de gör bra. Kontrollera att du ge dem kredit för att de kommer att vilja göra mer nästa gång och göra det bättre.

Tredje, vara självdisciplin. Alltid fråga dig själv, är detta verkligen vad jag behöver göra eller kan jag delegera det? Om det finns uppgifter som du som chef inte är bra på, hitta någon i ditt lag som är starka inom detta område och delegera det till dem.

Framgången för din organisation är inte upp till dig, men din personal och hur du utrustar, aktivera och inspirera dem att producera fantastiska resultat.