anställdas tid spårning och dess fördelar

Anställd tidredovisning har funnits i över hundra år. Det sägs att den första gången klockan uppfanns i november 1888 av Willard Bundy. Bundys bror öppnade då Bundy Manufacturing Company, som senare skulle bli IBM. Även idén om att följa upp tiden och i närvaro av en anställd är praktiskt taget densamma, har de system som används för att göra det förändrats kraftigt.

Sedan 1990-talet, har beräknade baserade system blivit allmänt används för att spåra en anställds tid. Detta kan göras på många sätt från att använda ett magnetkort att skanna fingeravtryck. Medan tidredovisning kan vara till nytta för någon storlek eller typ av verksamhet, fördelar för små till medelstora företag är enorm.

* Pengar Besparingar – det beräknas att upp till 4% kan sparas av den årliga lönesumman med en tid och närvaro system. Med de svårigheter småföretag möter dessa dagar, några monetära besparingar är en fördel. Det finns färre inmatningsfel när lönesumman beräknas eller närvaro registreras. Besparingarna ökar när ett biometriskt system utnyttjas. Biometriska system använder en av flera fysiska egenskaper (t.ex. fingeravtryck) för att identifiera en anställd.

* Eliminerar “buddy-stans” och spårar ledighet – Buddy stansning är det praxis att en anställd klockning annan anställd in eller ut. Detta kan orsaka hundratals till tusentals dollar i förlust för ett företag. Systemen kan också fånga och spåra sjuka tid, semester, semesterlön och konferens tid borta från kontoret.

* System ger flera rapporter – Rapporter kan sammanställas som en lön rapport, TimeCard rapport, frånvaro rapport, löner Sammanfattningsvis närvaro rapporten, anställd, för tidig rapport och övertid rapport. Automatisk tidsinställning klocka nedladdningar kan också schemaläggas och de flesta system kan ge stöd till alla behov lönelistan schemaläggning (veckovis, varannan vecka, varannan månad och månadsvis).

* Lätt att installera – Den tid och närvaro programvara är enkel att installera samt tiden klockar själva. Instruktioner finns och de flesta företag tillhandahåller teknisk support för ytterligare frågor eller problem som uppstår. Det är viktigt att kontrollera att systemet köpt är kompatibel med alla existerande operativsystem.

Medan fördelarna med dessa tid klockor är mer i arbetsgivarnas favör, kan de också dra de anställda själva. Anställda kan känna sig säker på att dessa system är att ge exakta slag och det i sin tur, kommer den anställde att betalas korrekt.

När du väljer den bästa tid och närvaro programvara för ett företag är det viktigt att läsa igenom beskrivningar, fördelar och funktioner i systemet. Möjligheten att spåra denna information är en mycket kostnadsbesparande åtgärd att varje företag bör dra nytta av. Det ger också ett mer organiserat och bekväm atmosfär än den traditionella tid spårning metoder kan.