anställd dagordningar när du öppnar en dollar store

Klart, är kortfattad löpande kommunikation oerhört viktigt för din framgång när du öppnar en dollar store. Det finns så mycket information som ska delas, men ändå så få möjligheter att verkligen göra det. Med de långa timmar av detaljhandel och varierande skift av dina anställda är det ofta enklast att ignorera kommunikationen, eller att bara lämna anteckningar här och där om saker som händer. Samtidigt som man undviker att kommunicera är inte tillrådligt att lämna anteckningar, skapa nyhetsbrev, och tala med de anställda regelbundet alla hjälpa. Ett av de mest effektiva sätten att ha två-vägs diskussion med anställda som innehar en anställd möte. Men vad diskuterar ni i dessa möten? Läs vidare för att se några av de viktigaste punkterna på dagordningen för att täcka in dina möten. I denna artikel kommer jag granska dagordningar anställdas möte när du öppnar en dollar store.

Om du öppnar en dollar store, kommer en av de viktigaste problemområden alltid säkerheten. Du är orolig för säkerheten för alla som kommer in din butik. Det spelar ingen roll om de är anställda, kunder, leverantörer eller andra som du aldrig vill att någon ska vara ont i din butik. Var noga med säkerheten är de allra första punkterna på dagordningen för samtliga möten med personalen. Positionering hjälper först understryka din känsla att säkerheten är först.

Affär prestanda kommer att vara ett bekymmer för alla som deltar. Även om du kan vara tveksamma till att dela allt om resultatet för din butik finns många operativa indikatorer som kan och bör delas. Antalet försäljningar som gjorts under en period av en månad, den genomsnittliga försäljningen storlek, cost-of-varor säljs, totalt anställdas frånvaro timmar (Aldrig singel ut eller diskutera specifika anställdas prestationer offentligt.) Är bra exempel på den typ av information anställda vill se. Alltid visa dem mål mål för var och hur butiken gör mot det målet.

Använd dina möten med personalen som ett sätt att informera alla om kommande evenemang för din butik. Detta är den perfekta platsen att få alla entusiastiska över nästa stora händelse du håller. Inkludera tillräckligt detaljrik så att de vet vad händelsen är, alla aktiviteter som kommer att uppstå, och annan information. När du ritar anställda på att hjälpa förbereda denna information kommer att göra det snabbt och enkelt för dem att hjälpa till.

Använd ett möte med alla närvarande som en möjlighet att slutföra utbildningen på viktiga ämnen som påverkar varje anställd. Till exempel, är kundservice en stor utbildning ämne som ska ingå i varje medarbetare möte. Föreställ dig den effekt som att ha alla duktiga på ytterligare en aspekt av kundservice kan ha när du öppnar ett företag dollar store!

Om du öppnar en dollar store är det viktigt att alltid tilldela anställd mötestid för öppen diskussion. Med öppen tid kommer att tillåta anställda att ställa frågor och ge idéer och förslag för att hjälpa verksamheten. Anställda som blir hörda och bekräftade känner närmare till din verksamhet och kommer att känna en del av att göra det till en framgång.

Till din dollar store framgång!