ABC om coaching framgång

Effektiv coaching är ett stort ämne.

Här är några exempel där är en mer effektiv coach kan göra en skillnad: i arbetet, för dina barns idrottslag, för en vän och i din kommun. Som med allt så viktig och så genomgripande som detta ämne, det finns massor av resurser tillgängliga för dig. Du kan söka på internet, köpa en bok eller gå en kurs. Det är också coaching certifieringsprogram och många andra sätt att lära sig färdigheter för att vara en effektiv coach.

Det vore förmätet av mig att tro att jag kunde täcka varje ämne och förklara alla komplikationer av coaching i en kort artikel. Snarare är mitt mål att ta dig till utgångspunkten för framgångsrik coaching.

Precis som alfabetet är byggstenen i all läsning och språk, vill jag dela med dig av ABC coaching framgång. Dessa begrepp ensam kan hjälpa dig att bli en bättre tränare. Och som du förstår och behärskar dessa tre specifika begrepp, alla andra kunskaper och färdigheter du lägger till dessa byggstenar kommer att bli mer framgångsrika.

a – ansvarighet

Som en coach du vill de att du är coaching för att lyckas. Stora tränare bryr och tänka på lagets prestationer och färdigheter ofta. Och ändå, de bästa tränare vet att i slutändan dessa föreställningar inte tillhör dem, men till artisterna själva.

Detta kan tyckas vara en delikat balansgång, och det kan vara på ett sätt. Som coach kan du känna dig ansvarig om någon inte prestera bra. Du kanske tänker på vad du kan ha lärt dem, ett annat sätt att ha inspirerat dem eller valfritt antal andra saker.

Även om det är viktigt att tänka på vad du kunde ha gjort, i slutet, bra tränare vet det slutliga ansvaret för utförandet ligger endast av utövande.

Den goda nyheten är att när du håller detta ansvar tydligt i ditt sinne, kommer du att bli en mer effektiv coach. Ditt jobb som en bra coach är att främja förtroende, kompetens och färdighet av den andra personen. I slutet coaching är en osjälvisk handling att hjälpa den andra personen att lyckas. När du håller ansvarsområden tydliga, de du tränare, och i förlängningen dig, kommer att bli mer framgångsrika.

B – tro

När någon tror på dig och dina förmågor, kan du säga kan inte du? Klart du kan. Och när folk tror på dig, tenderar du att arbeta hårdare och prestera bättre eller hur? (Du vet svaret på detta också.)

Nu, låt oss vända på ekvationen runt för en sekund. Om du tror på någons förmåga eller potential att lyckas kommer du att arbeta hårdare för att hjälpa dem? Kommer ni att göra bara lite (eller kanske en hel del) mer än du annars?

Låt mig ge er den nedersta raden. Om du inte tror människor kan lyckas, inte coacha dem inte. Du gör både dem och dig själv en otjänst om du gör. Sätt innan dina färdigheter, kunskaper och erfarenhet, är din inneboende tro på potentialen av dem du coach den viktigaste faktorn för deras framgång.

c – konversation

Att vara en bra coach måste du kunna kommunicera med de människor du tränare. Det säger sig nästan självt. Beyond din kommunikationsförmåga är dock ditt behov av konversation färdigheter. Bra tränare är bra kommunikatörer. Stora tränare skapar konversationer.

Stora tränare ställa fler frågor, arbeta för att lära sig mer om dem de tränare och få sina idéer, tankar och åsikter. Alla dessa beteenden bygga en relation och bygga större kunskap och förståelse för den coachade.

Även om det alltid kommer att finnas situationer där en coach kan ge direkta råd, när du skapar konversation dig att skapa något mycket mer kraftfullt.

ABC om coaching: sätta ansvarsutkrävande på rätt plats, med en medfödd tro på dem du tränare, och skapa samtal att undervisa och inspirera.

Jag uppmuntrar dig att använda en eller flera av dessa i din nästa coaching tillfälle – vare sig formellt eller informellt. Du kommer snabbt att inse kraften i dessa byggstenar.

————————————————– ——————————

Potentiella Pointer: Coaching är en komplicerad uppgift, men när du känner igen och dra nytta av de grundläggande byggstenarna – ABC: s – du kommer att bli en mer effektiv coach omedelbart.