3 sätt att kasta de tidsödande åtgärder

Vi nästan alla gör det: hänga på prestanda åtgärder som vi egentligen inte behöver.

Tro mig, mäta vad som inte materia gör mer skada än nytta! När du mäter vad spelar ingen roll, du använder upp resurser spenderas bättre analysera och förbättra, snarare än rapportering. Och folks fokus kommer att slås sönder av den mängd data som läggs framför dem.

Så, vad göra för att kasta de tidsödande åtgärder bort?

# 1: sluta rapportera det och se vad som händer

Bestäm, denna månad, att helt enkelt inte omfattar alla de vanliga åtgärderna och statistik i resultatredovisningen som du misstänker ingen refererar till. Du kommer snart att räkna ut, genom trial and error, som mäter verkligen fråga, eftersom de kommer att missas. Det kommer att hjälpa alla andra räkna ut vad som verkligen betyder något, alltför.

# 2: testa dess anpassning till strategi

Skaffa ett blädderblock sida, eller whiteboard, några pennor, din affärsplan, och en lista över alla de åtgärder som du för närvarande rapporterar. Längs upp på sidan eller whiteboard, skriver varje affärsmål. Sedan ett mål i taget, listar de åtgärder som verkligen, verkligen är fantastiska bevis för att uppnå detta mål. Om åtgärden inte är fantastiskt bevis, och skaka den.

# 3: ha en enda version av sanningen

Mäter inte samma sak i 12 olika sätt. Bestäm den enda sanna sättet att beräkna och rapportera åtgärden, och standardisera på det. Jag har sett enorma mängder tid slösas på att mäta något så enkelt som cykeltid över ett dussin olika sätt med nästan lika många olika människor, helt enkelt därför att ingen drog en linje i sanden och sa “Här är hur vi mäter detta.”

undanröja orsakerna till cynism

All bortkastad tid och ansträngning och distraktion från att mäta något annat än vad som verkligen betyder något är en av anledningarna till att så många människor är cyniska om att mäta prestanda. Så gå storstädning ditt mått samling och alla kommer att kunna se vad som är viktigt, mycket lättare.

vidta åtgärder:
Om du vet att din åtgärd samlingen behöver lite vårstädning (eller svår kontroll bränning), välja en av de tre förslagen i dagens artikel och åta sig att göra det innan slutet av denna månad.