2 skäl till varför presentatörer alltid standard att powerpoint

Ge en näringsidkare i uppdrag att göra en presentation av något slag, och de nästan alltid vända sig till PowerPoint eller en liknande presentation programvara. Det har blivit reflex i näringslivet.

Frågan är, varför?

Två anledningar – en bra och en dålig. Och den andra anledningen upphäver visdom och effektiviteten av den första orsaken.

Orsak ett: PowerPoint gör att information kan presenteras på ett sätt som överensstämmer med de inlärningsstilar hos en stor del av din publik. Detta är en bra sak, men det är oftast en omedveten faktor i presentatörens beslut. Men även medvetslösa och subliminal beslutsfattande räknas i en persons fördel.

Anledning två: De flesta människor är obekväma med att tala inför publik (om inte skräckslagen av det) och de använder PowerPoint som ett medel för att bestrida intensiteten av en publik blick. I själva verket har jag sett PowerPoint presentatörer som tillbringade större delen av sin tid med ryggen mot publiken stirrar på skärmen. Detta är ett dåligt skäl till att välja PowerPoint eftersom det innebär fördelar som programmet till stor del upphävs av instinkt att gömma sig bakom bilderna.

Låt oss gräva lite djupare in i dessa två faktorer och ta reda på lite mer om deras för-och nackdelar.

Vissa människor är auditiva inlärare medan andra är visuella inlärare. Med andra ord, en del människor lär sig bäst när de får höra något, medan andra måste visas vad en lärare eller presentatör försöker förmedla. Ytterligare andra är taktila / erfarenhetsmässiga elever, människor som behöver röra och göra saker att lära mest effektivt. PowerPoint, när de används rätt, förmedlar information i ett format som lätt absorberas och behållas av auditiv och visuell inlärare. Det gör att du kan visa och berätta. (Lägg till några interaktiva objekt eller andra åhörarkopior till din presentation och du kan engagera de taktila / erfarenhetsmässiga elever också.)

Av dessa skäl använder PowerPoint för dina presentationer är mycket klok, trots dess allmänna förekomst.

Tyvärr alldeles för många människor använder PowerPoint för den senare anledningen, att bekosta den rampfeber som ofta kommer med att tala inför publik. Den naturliga lutning i denna omständighet är att styra så mycket av publikens uppmärksamhet som möjligt till bilderna. Detta kastar presentationen ur balans genom att lägga för stor vikt vid det visuella (varken skriftliga eller visuella bilder visas på bilderna) och för lite på det auditiva, presentatören berättelse. Presentatören blir ibland en sekundär aktör i detta scenario.

PowerPoint blir en krycka som dominerar presentationen, snarare än ett verktyg som hjälper en presentatör som är helt i kontroll över förfarandet. Presentatörer bör aldrig spela en underordnad roll till sin PowerPoint däck. Om du gör det hotar effektiviteten av presentatören, liksom effektiviteten i PowerPoint-bilder. Det garanterar också att du aldrig kommer att ses en pondus och dynamisk presentatör. Det kan skada din karriär.

Så steg ut framför. Spela en ledande roll. Låt dina bilder gör lite mer än cue publiken med starka bilder medan du ger en övertygande berättelse. Det kommer att bygga ett starkare samband med din målgrupp och öka din prestige och auktoritet.