11 hemligheter till bättre tidsplanering för företagare

Varför är det att Bill Gate i denna värld är rik och berömd? Vilken hemlighet vet de att resten av oss inte? Om du studerar deras liv noga, kommer du att upptäcka de rika och berömda har vissa vanor som attribut till deras framgång. Framgångsrika människor är väldigt noga med hur de tillbringar sin tid. Oavsett hur du skär det, vi alla har 24 timmar på en dag, så att nyckeln ligger i att lära sig använda vår tid klokt. Nedan är några sätt du kan dramatiskt öka din produktivitet genom mer effektiv användning av din tid.

Ett. Kontrollera hur du nu använda din tid: Om det verkar som om din dag glider genom alltför snabbt, försöka skapa en logg över din dagliga verksamhet. När du ser var du spenderar din tid, kan du identifiera och fokusera på de aktiviteter som ger störst avkastning för dig personligen och ekonomiskt. Börja din logg genom att skriva ner vilken tid du vaknar, gör dig redo, och börja arbeta. Räkna ut hur mycket tid du spenderar på enskilda aktiviteter såsom e-post, telefonsamtal, och klientarbete.

=> FREE verktyg tidredovisning: Här är en personlig tid enkät för att hjälpa dig att upptäcka hur mycket tid du spenderar på olika arbetsuppgifter: Personlig Time Survey Tracker

2. Räkna ut hur mycket din tid är värd: Tid är pengar. Att veta hur mycket din tid är faktiskt värt kan hjälpa dig att fatta bättre beslut om huruvida du ska utföra en uppgift eller lägga ut den. Till exempel, om din tid är värd $ 200 i timmen, är du mycket bättre att betala någon $ 30 i timmen för att redigera ditt nyhetsbrev. Du kan “bank” den andra $ 170 per timme genom att spendera din tid på vinstgivande verksamhet. Också ta tid att avgöra hur mycket tid en dag du behöver spendera på debiterbara aktiviteter att göra önskad vinst. Jag försöker att spendera 1,5 timmar om dagen på pengar att göra projekt.

=> FRITID kostnadskalkylen TOOL: Här är en uppdaterad beräkning kalkylblad för att hjälpa dig att avgöra hur mycket du är faktiskt när du subtraherar kostnaderna. Tid kalkylschema

Tre. SKAPA ett dagligt schema: inte börja dagen utan en att göra-lista. Gör en lista över uppgifter och kategorisera dem i affärsverksamhet byggnad, kundaktiviteter, och personliga saker. Sedan bryta större ohanterliga projekt i mindre “genomförbart” bitar så att de mindre hotfull och är lättare att utföra.

=> Gratis daglig att göra-lista: prova detta gratis all inclusive webmomz att göra-lista

4. PRIORITERA: Har mer att göra än timmar på dagen? Genom att prioritera dina arbetsuppgifter, ska du se till att du tar itu med de poster som betyder mest. Skapa ett system som fungerar för dig. Ett standardiserat sätt att prioritera är att markera objekt med A, B och C.

Fråga dig själv dessa viktiga frågor:

Vilka objekt MÅSTE göras idag?
Vilka objekt kan läggas om?
Vad kan delegeras?
Vilka arbetsuppgifter närmast matchar mina prioriteringar och mål?
Vilka objekt kan elimineras?

Fem. Lär dig säga NEJ: Är du lägga till ytterligare objekt till din aldrig sinande GÖRA lista? Du har kontroll över din tid. Var stark och upprätthålla dina personliga gränser. När du väl är utvilad och unna dig och din familj till den ledighet du förtjänar, kommer du att känna dig gladare och mer produktiva när det är dags att gå tillbaka till arbetet. **

Innan du säger ja, fråga dig själv dessa frågor:

Har du verkligen tid eller energi att göra det extra arbete?
Tycker jag denna kund? Är de bra för mig?
Kommer det att vara lönsamt?
Har invadera det på din egen tid?
Är det innebär att göra något du gillar?
Stämmer det med din lista över prioriteringar och mål?

6. BORT distraktioner och suger: Tid suger lurar överallt som virus. Tänk på vilka aktiviteter som äter upp din tid. För mig personligen, dessa poster inkluderar e-post, sociala samtal, och telemarketing. I “erövra” den e demonen genom att stänga ner min Outlook när jag arbetar. När en familjemedlem samtal under arbetstid, frågar jag artigt om jag kan kalla dem tillbaka under eftermiddagen och påminna dem om min arbetstid. Nummerpresentation sparar tappert mig från de “skulle vara” telefonförsäljare tidstjuvar. Med en blick, kan jag skilja snabbt telemarketing från viktig kund samtal.

7. Hålla sig till planen: Försök att inte få ett sidospår från din plan. En av mina vänner har ett motto, “brist på planering från din sida inte utgör en akut situation för mig”. Det är en smart man att leva med. Om det inte är en riktig nödsituation, eller om du får betalt “rush” tid, du behöver antagligen inte att trycka in en sista minuten begäran i dag. Dessutom, genom att tilldela sig själv projekt tidsfrister, kan du hålla koll på projekten och undvika de fruktade sista minuten nödsituationer.

8. VÄLJ en inspirerande plats och tid: Vi är alla “inbyggd” annorlunda. Gör de uppgifter som tar din mest “hjärnkapacitet” när du är på din prime. Är du en morgon person eller jobbar ni bäst bränner midnatt olja? Skapa ett ultimat arbete oas som är ren, distraktion fri och inspirerande. Mitt kontor har utsikt över min blomma trädgård och ligger mitt i hjärtat av familjeaktivitet. Som jag blick åt höger, vår ängel fisk “Spike” stolt parader över hela akvariet. Framför mig har Monet en härlig uppvisning av persika vallmo i ett fält. Ovanför mig är Monet målar ett levande porträtt av sin blomsterträdgård. I vardagsrummet, min son sjunger mjukt Spiderman tema för sig själv – musik i mina öron!

9. BUNDLE LIKE uppgifter tillsammans: När du går igenom din dagliga lista, försök att bit dina uppgifter i liknande aktiviteter. Genom att skapa en egen “bit” av tid för att besvara e-post, fakturering, ringer återvändande telefonsamtal, kommer du att spara tid och mental energi.

10. Undvika avbrott: Försöker att göra samma sak om och om igen med avbrott kan vara irriterande. När du startar en aktivitet, försök att avsluta det till slutet. Om något kommer upp som du behöver komma ihåg eller göra, om det inte är akut, helt enkelt lägga till den i din lista och fortsätta med det aktuella projektet.

11. Var organiserad: När saker är snyggt, det sparar du tid och frigör dig att fokusera på uppgiften. Gräva igenom en bunt papper och hitta en mosade Twinkie är inte särskilt gynnsam för arbetslivserfarenhet. Följ din egen organisatorisk stil. Telefonlistor: Till exempel, jag ordnar mina telefonlistor i grupper efter hur jag använder dem: vänner, familj, läkare, mina barns lekkamrater, etc. jag också lista personer i min telefonbok som jag pratar med på ett förnamn grund av deras första namn i bokstavsordning. Till exempel, listar jag min mamma under “M” och min bror under “T” för Troja. “D” har en lista över alla mina läkare. Det fungerar för mig, eftersom det är hur jag tänker.

E-POST: En annan tidsbesparande idé är att färgkod din e-post. I min personliga färgschema jag använder en färg för kunder, en för nyhetsbrev, och en annan för mina medarbetare. Du kan också gruppera dina e-postmeddelanden med hjälp av kategorier och mappar.

En kalender uppfyller alla: Att hålla reda på arbete utnämningar, Brownie möten och utskottsmöten kan vara mycket svårt. Min hemlighet att hålla på toppen av familj och arbete utnämningar är att schemalägga dem alla på en kalender.

Daytimer SPECIALSEKTIONEN: Skapa ett särskilt avsnitt i din Daytimer bara för särskilda intressen, hobbies, eller ungar. Min man håller en med hela sitt lager info. Jag har en speciell unge avsnitt med telefonnummer för Brownie ledare, lekkamrater, läkare, kontakter skola, buss nummer och andra objekt.

SAMMANFATTNING: Varför vänta på framgång när du kan bokstavligen schemalägga det! Genom att bemästra din tid, kan du åstadkomma mycket mer med mindre ansträngning. Var choosey om hur du använder din tid. Fokus på aktiviteter som bäst matchar dina mål. Genom att ta tid att övervaka, mäta och hantera din tid kommer du att njuta av ett överflöd av framgång och lycka.