10 tips för att hantera arbetet mer effektivt

Vanligtvis var sysselsättningsgraden i $ 7.00/hour intervallet fem år sedan. I många direkta företag idag att de har nått $ 12,00 till $ 13,00, plus en 20% fördel ränta lades till. Men den totala produktiviteten har förblivit platt över en 5 – till 10-års period. Så, efter factoring i de ökande sysselsättningsgraden har produktiviteten sjunkit faktiskt. Sedan överväga personalomsättning. Branscherfarenhet är att personalomsättningen i många centra är 15% -25% eller högre. Omsättning kostar allt från $ 3.000 till $ 10.000 i folk tid, utbildning, testning och ramp-up till full produktion. Detta inkluderar inte kostnader för myndigheter, annonser, etc, som måste läggas på.

Med tanke på det rådande ekonomiska klimatet, är de flesta företag i uppdrag att få ut mer av de resurser de har. Här är 10 sätt att förbättra produktiviteten genom att hantera arbetet mer effektivt.

Ett. Förbättra dina odds med nya medarbetare

Hyra höger. Hur många gånger har du haft nyanställda sluta eftersom de inte förstod vad jobbet innebar, eller inte gillar det när de provat det? Oavsett hur bra den personen kommer fram i en intervju, kan du inte berätta hur bra du har hyrt tills de börjar arbeta.

* Vissa företag har haft goda resultat genom att ge blivande medarbetare viss begränsad instruktion och sedan låta dem prova på arbetet.
* Ta reda på om det finns tester du kan ge att bedöma om människor kan göra jobbet eller har en god chans att passa in i din kultur.
* Använd en “buddy system” med en erfaren anställd på avdelningen för att få den nyanställde iväg till den bästa starten.
* Titta på om du har ett effektivt träningsprogram efter funktion. Kommer crosstraining förbättra produktionen och ger dig flexibilitet i personal utnyttjande?

2. Mät personalomsättning och göra något åt ??det

Inrätta ett system för att spåra och beräkna personalomsättning månad. Utveckla en omsättning rapport som visar antalet hyrda arbetstagare, anställda som började utbildningen, anställda som lämnade samtidigt i utbildningen och antalet som lämnar när de examen till produktionspersonalen. Upprätta en process exit intervju för att lära mer om varför människor lämnar. Titta på omsättningen med månader och år av tjänsten. Ser du omsättningen med långsiktiga anställda? Nyanställda? Beräkna kostnaden för att rekrytera, utbilda och förlora en anställd och få ledningen att förstå orsakerna och kostnaderna. Därifrån upprätta en handlingsplan för förändring.

Tre. Ställ krav eller förväntningar

Det finns ett gammalt industriteknik axiom: Du kan inte förbättra något du inte har mätt. Ställ upp produktionsmålen efter avdelning och individ. (Avdelningar eller funktioner inkluderar mottagning, lägga undan, påfyllning, plockning, packning, frakt och returer.) Det finns två sätt att göra detta: iscensatte normer och riktmärken mål eller förväntningar. Engineered standarder är dyra för små till måttliga medelstora företag att etablera och underhålla. Däremot kan de flesta företag vinna på att ställa förväntningar utifrån benchmarking med andra företag. Detta kommer att låta dig förstå produktivitet, kostnader och bästa praxis i andra företag. Studera din verksamhet och upprätta interna produktions standarder som kan mätas och är rättvisa. Inte bara använda någon annans normer, eftersom de förmodligen inte kommer att passa din verksamhet. Den viktigaste riktmärke motion är att mäta din produktion mot dig själv, säsongsmässigt, efter månad och vecka. Öka “höjden av stapeln” över tid och du kommer generellt se den totala produktiviteten ökar. Den svåraste delen av allt detta är att få tillförlitliga produktionssiffror.

4. Utveckla arbetskraft budget per funktion

Många verksamheter har en planerad dollar budget för månaden. Medan dollar kan härledas från detta, visar en arbetsmarknad budget antalet timmar som behövs av funktion bygger på beställning och-flödet. Budgeten bör planeras efter månad, vecka och dag om möjligt. För vart och ett av de olika flödena, identifiera de viktigaste aktiviteter: beställningar, kvitton, returer etc. Utgångspunkten för order är den projicerade orderflödet att marknadsföring väntar. För kvitton detta kan komma från filer inköpsorder av förväntade intäkterna. Returer kan planeras från den förväntade avkastningen. Produktion förväntan i timmar härleds utifrån de riktmärken som du anger för din verksamhet som beskrivits ovan.

Det viktigaste här är att omvandla de transaktionsvolymer förväntas enheter av arbete. Till exempel i det mottagande området, kommer det att innebära att uppskatta pallar och lådor av veckan och helst varje dag. I plocka det innebär utöka antalet beställningar per dag i de enheter per beställning. Identifiera och planera rörlig och fast arbete som krävs för att uppfylla dessa volymer.

Summera allt detta upp till en vecka nivå. Över tiden som du får mer erfarenhet och historia kan du experimentera med att ta det till en daglig nivå. Utmana dina handledare för att se detta som standard för att anställa och ta in personal. Vi vet alla att det är “play” i dessa volymer uppskattningar, men med hjälp av denna metod kommer att hjälpa dig att planera för att förbättra kundservicen och hålla övertid till ett minimum.

Fem. Ge anställda återkoppling

De flesta människor vill känna att de är en del av det större bolaget bilden. De förtjänar också att få korrekt feedback om sin produktion. LifeWay Christian Resources, en religiös ideell baserad i Nashville, TN som är förlagsbranschen, detaljhandel och direkt handel arm av Southern Baptist Convention, är ett bra exempel. I sina kontor logistik de visar månatliga grafer för det gångna året av mätetal såsom total felfrekvens, kostnaden för en transaktion, rapporterade besparingar osv Faktisk mot planen visas. Nuvarande produktion visas på terminaler och styrelser, och de inte bara erkänna avdelning register för olika avdelningar funktioner, men enskilda innehavare rekord för sådana aktiviteter som packning. LifeWay använder också monitorer i förpackningar och andra avdelningar för att visa produktionen kontra plan för dagen.

6. ge incitament

Fler och fler företag använder incitament för att öka produktionen. En stor multi-brand katalog kund vi arbetar med frivilligt, “Incitament kräver manipulerade standarder för att vara rättvis och att hålla produktiviteten ökar. Om de inte utvärderas löpande, är chansen att du kommer att få betala ett incitament för produktion som du har fått över tiden. ”

7. Deal med säsongens spikar

Varje år köper kunden närmare till toppen och räknar med verksamheten att leverera i tid-komprimera topparna dramatiskt. Håll kontakt lågsäsong med deltidsanställda som har arbetat topparna för dig. Överväg att använda bonusar smart: a) återanställning bonus, b) stanna säsongen bonus, c) se-en-vän bonus. Prova Tillfällig hjälp byråer att möta behov vid hög belastning.

8. effektivisera funktioner

Tre områden-plockning, packning och returnerar bearbetning-utgör 60% -80% av arbetskostnaden. Titta på alla dessa områden för att avgöra hur man kan minska det arbete som krävs. Till exempel:

* I plockning, är 60% av de plockare “tid att gå. Kan du slot snabbrörliga produkt (vilket är 20% -30% av produkten) närmare varandra (“hot pick” zoner) för att minska plocka tid? Finns det andra plocka metoder som varukorg / bin, plocka till ljus eller röst plocka som kommer att öka produktionen?
* I packning, kan förpackningen stationen konstrueras ergonomiskt för att öka produktionen? Kan lågteknologiska lösningar såsom box byggare eller inserters kuvert påskynda produktionen?
* I avkastning, kan de steg förenklas? Kan ett lagarbete påskynda behandlingen?

9. Inrätta en ständig förbättringsprocess

Effektivisera arbetsmarknaderna fungerar är inte en en-gång aktivitet. Du kommer att behöva inrätta en ständig förbättringsprocess-en rad aktiviteter som syftar till att ge en gradvis, men stadig förbättring genom ständig översyn-att minska och förenkla de steg och antalet gånger du “touch” produkt. Varje gång du trycker produkt lägger du kostnaden.

10. Titta på vad mer du kan göra som chef

Var och en av oss måste titta introspectively på vårt ledarskap och ledarförmåga. Här är några frågor som vi måste besvara:

* Vad motiverar anställda att utmärka sig utöver normal förväntad prestanda?
* Har du delegerat och befogenhet din personal för att nå framgång?
* Är dina gruppmedlemmar de mest kapabla och talangfulla människor du har råd att anställa?
* Är all personal för svag för att göra det möjligt för dig att nå den framgång du anställdes för att uppnå?
* Hur effektivt och objektivt ni utvärdera och utveckla dina medarbetare?

En av våra kunder på ett stort flerkanalig företag sammanfattade det bäst:. “Managing arbetskraft är ett spel för att minska några ören här och där i organiserad form för att minska kostnaden per order övergripande Samtidigt måste vi ta hänsyn redovisa hur vi kan motivera och öka produktiviteten rättvist att uppnå vårt företags mål. “