10 bästa tips för att hantera upp i en top down värld

Det kan verka onaturligt att hantera upp i toppen och nedåt näringslivet men det är precis vad du måste göra för att bli framgångsrik i näringslivet. Här är 10 tips för att hantera dessa relationer ovanför dig.

Ett. Decode din chefs ledarstil-Jag har ännu inte sett en situation där en boss formar sin stil till det av hans anställda. Du kan vara säker på att du kommer att vara den som gör justering. Börja med att observera hur din chef använder auktoritet, hur han relaterar till andra, och hans kommunikationsstil som ledare. De flesta chefer faller typiskt inom någon av följande kategorier: diktatorisk, laissez-faire, byråkratisk eller rådgivande. När du bestämmer vilken typ av chef du har gått i arv, kan du studera sedan sätt att arbeta effektivt med denna typ av ledare.

2. Förbered dig på att spela spelet av politik-Politics spelas i varje organisation, så ju tidigare du lär dig att spela detta spel, desto bättre blir du. Politik är informellt sätt att saker blir gjorda i en organisation. Var uppmärksam på hur arbetet verkligen blir gjort i organisationen. Människor som behärskar detta spel följer oskrivna regler som tillåter dem att manövrera snabbt genom organisationen för att få knappa resurser, godkännande av prisade projekt och kampanjer. Kan du nu se varför det är viktigt att bemästra detta spel?

Tre. Shine ljuset på andra-komplimang personal framför andra, och när det är möjligt, skina ljuset på dem omkring dig. Ljuset från deras reflektion kommer att göra dig lysa.

4. Förutsätta goda avsikter-Det är lätt att dra förhastade slutsatser när du uppmanas att göra något som vid första inte känns rätt. Förutsätta goda avsikter. Ge din chef med alternativ på hur man kan uppnå samma resultat på ett sätt som känns rätt.

Fem. Behärska konsten att påverka-Påverka kommunicerar effektivt med ett mål i sikte. Var specifik i din ansökan och samtidigt belysa varför det är på din chef “bästa intresse att följa med din förfrågan, och du kommer att vara på väg att behärska konsten att inflytande.

6. Toot ditt eget horn-I åratal har vi fått lära oss att det inte är artigt att skryta. Men om vi inte gör det, hur kommer andra veta om våra bidrag? När företag sätter ihop permittering listor, utesluter de vars bidrag är väl kända i hela organisationen. Du kan vara den bästa sångaren i rummet, men ingen kommer att veta detta om du aldrig öppna munnen.

7. Hantera din egen prestation-Bosses är upptagna människor och de flesta skulle hellre gå på glödande kol än skriva ett utvecklingssamtal. Förbered din egen recension, som bör omfatta hur du har lagt värde för organisationen samt områden behöver utvecklas ytterligare. Presentera detta till din chef en vecka innan din recension, och bli inte förvånad om vad du får tillbaka liknar vad du har skickat.

8. Kontinuerligt hålla-Liksom alla sammanhang värt att ha, måste du ansöka omsorg och uppmärksamhet för att förhållandet att blomstra. Kontinuerligt underhåll är nyckeln till att upprätthålla relationer för år framöver.

9. Hyr en mentor eller en coach-Varje stjärna spelare använder en mentor eller en coach för att hjälpa dem att förbättra sitt spel. Hitta någon som är villig att hålla upp spegeln för dig så att du tydligt kan se vad din chef är att se. Sedan justera stil därefter.

10. Bifoga din stjärna försiktigt-Du vill aldrig vara så nära förknippad med din chef att du befinner dig i utkanten ögonblicket hon inte längre är i tjänst. Bli din egen person så att andra vet att du är mer än någons sidekick.